IZOBILJE U PUSTINJI

Pođimo na put među peščane dine. Tamo gde su dani vreli, a noći ledene. Na prvi pogled, sve izgleda golo i negostoljubivo. Pomislili bi da tu ništa ne živi. Ipak, kada zagrebemo ispod površine, otkrivamo jedan novi svet prepun izobilja.

Čak i u predelima u kojima su uslovi loši sve raste, razvija se i menja. Oaze se izdižu i dočekuju umorne putnike.

Koliko god da ti je u ovom trenutku teško, seti se da si okružen/a svime što ti je potrebno. Žeđ ćeš utoliti vodom sa česme, hranu ćeš nabaviti u obližnjoj prodavnici, sva životna bogatstva su ti na dohvat ruke. Možda ti se čini da se svet urušio, ali ne zaboravi da se sve dešava sa razlogom. Teški trenuci su tvoj putokaz. Jedna vrata uvek ostaju otvorena, a ona su namenjena upravo tebi.

 

Zašto baš ja?

Misliš da te tera maler, da se sva nesreća sveta srušila na tebe. Pitaš se kakav si to greh počinio/la? Zastani, udahni i pogledaj malo bolje, u ovom trenutku se zapravo oslobađaš svega što te opterećuje. Ukoliko si ostao/la bez posla- ne žali, raduj se životnom iskustvu koje si stekao/la. Pred tobom je sada prazno platno, a na tebi je da iscrtaš sliku koja te čini sretnim.

Kao što priroda buja nakon požara, tako je i tvoj život najbogatiji onda kada sve izgubiš. U tom trenutku, u njemu ima prostora za ono što želiš. Tada te ništa ne sputava, a ti se upuštaš u novu avanturu. Ponovo otkrivaš sebe i svet kojim si okružen/a.

 

Kriza dolazi onda kada ti je potreban znak. Na taj način te život tera da kreneš ka svojoj sreći. Mnogi uspešni ljudi su pojurili ka svojim snovima tek onda kada su ostali bez svega. Sve što si do sada imao/la uljuljkavalo te je u lažan osećaj sigurnosti i kočilo tvoj uspeh. Jedini izbor koji ti sada ostaje je put ka vrhu.

Zato budi zahvalan/na na teškim trenucima kroz koje prolaziš jer ti oni pokazuju da je vreme promena pred tobom. Sve što želiš dolazi sada. Sve što ti je potrebno je pred tobom. Ako jedno drvo može da izraste u pustinji ili na nepristupačnoj litici, možeš i ti da prebrodiš krizu.

Autor: Ljubica Majstorović

 

2 COMMENTS

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...