IZMEĐU PE ESA I HAOSA

Život je čudo, taman pomisliš kako ti je jasno kako svet oko tebe funkcioniše i onda se kao grom iz vedra neba pojavi neka nova glupost koja pobija sve činjenice koje svi znamo o svetu oko nas. Najčešće ta informacija dolazi od onoga od koga to najmanje očekuješ. Ali i kada ne znaš šta će oko tebe da se desi, svakako budi spreman na neku promenu.

Ja sam zapravo naučila da ne znam ništa i da je u tome zapravo lepota života: ne znaš šta će se sledeće desiti ali će svakako biti zanimljivo!

Ne treba se čovek opterećivati glupostima koje će posle i sam napraviti.

Koliko god se trudio da radiš stvari što je ispravnije moguće, uvek će ti se od 30 dana desiti onaj 31. Dan u kome ćeš pobiti sve ono što je bilo ispravno preostalih 30 dana i to sa samo jednim delom. Koliko god se trudio da ostaneš „čist“, jedan dan će ti se slučajno omaknuti, a zbog tog jednog dana svi će vam zameriti i osuditi zbog toga što ste napravili. Nema veze što je onih 30 dana bilo ispravno, ovaj 31. se čekao. Jednostavno moraš da budeš po pe esu u zemlji u kojoj ništa nije po pe esu. Ali se od tebe zahteva da si po pe esu. Za tvoje dobro. E pa ja to ovako gledam, vatra i voda ne idu zajedno ali postoje. Gde ima vatre tu je i voda, sve na svetu ima svoje suprotnosti, svoje dve strane.

Zato, treba živeti u trenutku ali i razmišljati, nagon i razum, kao vatra i voda. Jeste nespojivo, ali jedno bez drugoga ipak ne može. Koliko god se trudila da budem fina i dobra, dođe i taj momenat kad poludim i pobijem i te činjenice o dobroti. Ali, o tome nekom drugom prilikom. Sada odoh da uradim nešto što će me učiniti srećnom… pa bilo to dobro ili loše.

Autor: Ivana Damnjanović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...

Tri stanja kroz koja najbolje upoznajemo sebe

Tri stanja kroz koja najbolje upoznajemo sebe. Postoje u...

Preporuke distopijskih romana

Preporuke distopijskih romana. Danas vam predstavljam nekoliko preporuka distopijskih...

Aromatični Uskršnji mafini sa cimetom, lešnikom i šargarepom

Aromatični Uskršnji mafini sa cimetom, lešnikom i šargarepom. Kako...