ISPUNI ŽIVOT BOGATSTVIMA ISPUNI ŽIVOT BOGATSTVIMA
Često jurimo za zakopanim blagom a kad stignemo na kraj puta shvatamo da ono ne izgleda onako kako smo ga zamišljali ali nam je... ISPUNI ŽIVOT BOGATSTVIMA

Često jurimo za zakopanim blagom a kad stignemo na kraj puta shvatamo da ono ne izgleda onako kako smo ga zamišljali ali nam je u tom trenutku najpotrebnije. Kako odrastamo zaboravljamo da su bogatstva raznovrsna i da ispunjavaju svaki naš dan. Dok se fokusiramo na novac promiču nam trenutci u kojima smo se od srca nasmejali.

Kada sa čežnjom posmatrate svetlucave stvari iz izloga ne zaboravite da neko gleda u vas i misli: ova osoba je jako srećna ima kaput da je greje kada košava duva. Prihvatamo da se odreknemo onoga što nas ispunjava zbog šarenog parčeta papira za koje nam je neko rekao da ima vrednost.

Nemojte me pogrešno razumeti ne smatram novac zlim, naprotiv volim ga ali sam svesna da to nije jedino bogatstvo koje čovek može da ima. Čak i kada bi posedovali karticu bez limita i pokupovali sve što ste ikada želeli shvatili bi da vam je najdraža čokoladica koju vam je prijatelj dao kada ste bili neraspoloženi.

Čovek je pre svega emotivno i društveno biće zbog čega konstanto traži bliskost sa drugima. Osećamo se bolje kada smo okruženi prijateljima a ne zidovima i stvarima. Pročitala sam jednom citat nepoznatog autora koji kaže: kada imaš više nego što ti je potrebno ne diži zidove već napravi veći sto. Isto ovo govori nam i zakon privlačenja. Ako želiš da imaš i više nego što ti je potrebno ponašaj se kao da to već imaš.

Ruka koja je stisnuta ne može da daruje ali ni da primi poklon. Zato pre nego što krenete svetom u potragu za zlatom razmislite šta je vaše pravo blago. To može biti kućna biblioteka puna kvalitetnih knjiga, smeh koji odzvanja kućom,zagrljaj voljene osobe. Vidite svaki vaš dan može biti ispunjen bogatstvima a ukoliko ih sa radošću delite sa drugima dolaziće vam u izobilju.

Volite novac jer vam on može pomoći da ispunite svoje želje ali nemojte gubiti iz vida ostala bogatstva kojima je vaš život ispunjen.

Autor: Ljubica Majstorović

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *