Iskušenje

Iskušenje. Ja bih te ukrala, ali ne smem! Gledam te žednim očima i  upijam sve tvoje kapi, koje svakodnevno po meni prosipaš, a ne znaš da si moja jutarnja rosa, kiša u podne i večernja sumaglica. Gomilaš u meni sreće i tuge, crno i belo, ljubav i tugu. Naravno, to ti nikada neću reći. Neću reći zato što znam da su reči odavno  premalo oružje za pohod u boj, da nisu dokaz i da se mora  delati.

Iskušenje

Ipak neću delati, ne želim da ti kradem jutro koje meni ne pripada, ni dan u kojem nisam tvoje sve, ni noć gde bi moje srce samo treperilo. Ja ću se moliti za tebe, moliću se i za sebe, da te skloni ili primakne, neka odluči sudija ali to neću biti ja. Nisam više devojčica, pa da tvoj osmeh u uglu usana protumačim kao nadanje, a opet u meni je jedna nada, i ne mogu da se često ne zapitam, šta li misliš i osećaš  prema meni?

Iskušenje

Iskušenje
Iskušenje

Da saznam,šta bih učinila? Da li si mi poslat kao ponovno iskušenje ili kao prilika? Kako to da saznam? Onda se umirim slušam srce, slušam intuiciju, ne slušam misli. Misli su samo igrači, prevaranti i opasne vođe, a kraju i da te ukradem ponekad, nije veliko zlo, ako te ne diram neću znati.

Iskušenje

Bojim se ako poželim više, a shvatam da lopov to ne zaslužuje,verovatno ću dobiti opomenu.Tada se obavezno pomolim,neka odluči šta će sa nama.Ti ostani dalek i fin, a ja ću biti tu pred tvojim očima, pa ako sam ne vidiš, ne osećaš sva moja davanja, poglede, onda hvala nebesima što nisi moj! Ipak si ti jedno iskušenje, a ja ovako VELIKA u iskušenja više ne upadam. Na kraju svega i na kraju nas, na kraju života, ima jedna divna misao: ,,Kad ne bi bilo iskušenja, niko se ne bi spasao!“.

Autor: Sanja Radojković Đurđević

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Zašto nam tuđi uspesi služe kao motivacioni podsticaj?

Zašto nam tuđi uspesi služe kao motivacioni podsticaj? Tuđi...

Ljubav je igra bez granica

Ljubav je igra bez granica. Upravo naiđoh na neke...

Voće koje podiže raspoloženje: Prirodni izvor sreće

Voće koje podiže raspoloženje: Prirodni izvor sreće. Kada se...

Zašto je seksualnost devojaka/žena sa invaliditetom tabu tema u 21. veku?

Zašto je seksualnost devojaka/žena sa invaliditetom tabu tema u...