Intervju: „Živi drugačije“ – Margita Bećirović Vulanović

Margita Bećirović Vulanović je mlada žena koja je osnovala portal Lozen  i svojim odgovorima približila nam sve ono što portal donosi svojim čitaocima.

1.Kako je nastao portal Lozen.me?

Nastao je u onom trenutku kad sam odlučila da radim za sebe i da radim ono što volim a za šta sam talentovana, pisanje i pisana riječ su uvijek bili i uvijek će biti moja ljubav. Željela sam kreirati digitalnu platformu koja će informisati, edukovati, povezivati i osnaživati žene

2.Šta samo ime znači?

Naziv portala je u čast hrabre Indijanke Lozen, apačke ratnice koja je svoj život dala za odbranu svog plemena. Sam naziv otkriva kakve su žene kojima je portal namijenjen – hrabre, odvažne, neustrašive, dostojanstvene…

3.Koje teme najviše obrađujete?

Oblasti o kojima pišem su: kultura, roditeljstvo, karijera, samorazvoj, u rubrici lifestyle pišem o modi, putovanjima, ukusnim jelima, sportu. Rubrika inspiracija namijenjena je za ličnosti od kojih se ima šta čuti i naučiti, ali i za prirodne i društvene fenomene. Promovišem žensko preduzetništvo i žensko stvaralaštvo, koristim priliku da pozovem sve žene koje žele da se njihova poslovna ili životna priča nađe na stranicama Lozen portala da mi se jave na kontakt@lozen.me.

4.Pošto sve tekstove pišete sami, recite nam kako sve to postižete, gde nalazite inspiraciju, kako se organizujete?

„Izaberite posao koji volite, i nećete morati da radite nijedan dan do kraja života.“, je istina koju živim. Ako osjećate strast i ako vam je istinski stalo do onoga što radite onda postajete neiscrpan izvor ideja. Što se organizacije tiče jako je važno napraviti listu prioriteta, zadati sebi rokove i postaviti ciljeve, a prije toga napraviti dogovor sa sobom da se sve to mora ispoštovati.

5.Na koju ste rubriku posebno ponosni?

Izdvojila bih dvije – kulturu i samorazvoj. ,,Znanje je moć!” i ,,Spoznaj samog sebe” je ono na čemu insistiram. Ne moram naglašavati značaj umjetnosti, filosofije i religije za čovjeka ali i značaj onih pitanja na koje svaki čovjek treba da zna odgovore:,,Šta mogu da znam?”, ,,Šta treba da činim?”, ,,Čemu mogu da se nadam?”, ,,Šta je čovjek?”. Samo kulturan i samosvjestan čovjek može biti uspješan na ostalim poljima o kojima pišem, poput karijere i roditeljstva.

6.Šta je to što Vas gura napred i ko je Vaša najveća podrška?

Ljubav, vjera, nada, neopisiva energija i pozitivan stav prema životu i ljudima. Moja najveća podrška je moj suprug a uz njega moja porodica i prijatelji. Moram reći da sam srećna i voljela žena, koja je okružena ljudima koji je vole i koje ona voli, i koji je nesebično podržavaju. Osjećam ogromnu zahvalnost što su dio mog života.

7.Da li možemo da očekujemo neke novine na portalu?

Naravno, portal Lozen planiram obogatiti video sadržajima jer oni preuzimaju primat u odnosu na tekst i fotografiju, i mislim da će politika, koju volim, naći svoje mjesto na portalu, iako sam je do sad svjesno i namjerno izbjegavala.

8.Po čemu biste Vi izdvojili Lozen od ostalih portala?

Ne pišem bolje od drugih ali pišem drugačije, stavljajući akcenat  na sve ljepote svijeta. Lozen je svojevrsna oda životu, talentovanim i uspješnim ljudima, mjesto podrške i osnaživanja…Kažu žene da nema bolje terapije od iskrenog razgovora sa prijateljicom, Lozen je ta prijateljica koja nam upućuje prave riječi u potrebno vrijeme, koja nam daje vjetar u leđa…Svi moji tekstovi do sad, a biće tako i ubuduće, su tekstovi koji motivišu, inspirišu, koji čine da se žene osjete lijepo dok ih čitaju…Sa radošću pišem o uspjehu drugih žena, smatram da su ti tekstovi uvijek podsticaj da svaka od nas krene naprijed, da pokuša, da ne odustaje…Pozitivna, podržavajuća vibracija čini Lozen drugačijim od drugih…

9.Koji je Vaš moto?

,,Živi drugačije” je moj moto, kao što je moto i Lozen portala. Drugačije u odnosu na ono što nam se nameće, drugačije u odnosu na vulgarno i primitivno poimanje života i svijeta, a u skladu sa prirodom i u miru sa samim sobom.

10.Za kraj nam recite gde vidite sebe i Lozen kroz pet godina?

Ne pravim dugoročne planove jer životno iskustvo me naučilo da ,,čovjek planira a Bog se smije”. Nadam se zdravlju i uspjehu, sasvim je sigurno da ćemo se u toku tih pet godina mijenjati i ja i portal, potrudiću se da to samo budu promjene na bolje.

Intervju obavila: Lidija Gajić

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...