Intervju: „Uzor su mi jake i snažne žene“ – Biljana Mijatov

Biljana Mijatov stoji iza brenda klub ogranizovanih žena.  Njeni planeri su vrhunskog kvaliteta i veoma brižljivo dizajnirani. Sa nama je pričala o svom poslu, kao i o svojim planovima.

1.Recite našim čitaocima ko je Biljana?

Ovo pitanje sam ostavila za kraj. I uvek mi je teško da predstavim sebe… Ali postoje tri stvari koje bi opisale mene…  Uporna sam jako. Kod mene nema nešto da ne može. Mislim da me je to baš dovelo ovde gde sam trenutno. Volim svoj posao, stalno imam neki izvor motivacije koji me tera da dam sve od sebe. I za kraj kao treću stvar bih dodala da sam veoma kreativna. Znate onaj tip osobe koja ni iz čega stvori nešto – e pa takva sam ja!

2.Kako ste došli na ideju da napravite planer?

Godinama sam gledala sve te popularne brendove planera, svaki je bio lep i koristan na svoj način. Jednostavno uvek je falilo ono nešto što bi upotpunilo sve moje potrebe. Priželjkivala sam nesto autentičnije. Neke sitne izmene kojih se niko nije setio do sad, pa pomislih zašto menjati tuđe planere i ideje. Zašto da ne realizujem sopstvene ideje i zamisli kojih imam pregršt u svojoj glavi?

3.Koliko je vremena trebalo za celokupnu Izradu i kako je taj proces ukratko izgledao?

Ukupno mi je bilo potrebno oko 5 meseci rada na planeru. Kada bih vam rekla da je bio pravo uživanje, slagala bih vas… stalno sam nailazila na neke probleme, taman rešim jedan stvori se drugi i tako u krug… ništa nije moglo onako kako sam ja zamislila. Ali bila sam toliko uporna da se na kraju to sve isplatilo. Najveći izazov je bilo pronaći štampariju koja će da uradi manji tiraž. Jer koliko god sam bila sigurna u moju ideju ja nisam znala hoće li se planer svideti ženama ili ostati samo meni…

4.Da li ste i sami po prirodi neko ko voli dobru ogranizaciju?

Da ste me ovo pitali pre godinu i po dana, rekla bih vam da ja nisam organizovana osoba! Sad kako gradim svoj biznis to je veština koju sam morala da usavršim. Bez toga jednostavno nije moguće postizati uspehe.

5.Kako se Vi organizujete? Posavetujte naše čitaoce.

Obično nedeljom uveče pre spavanja isplaniram celu nedelju. Uzmem jedan papir, gde napišem sve ali bukvalno sve obaveze koje znam da moram da uradim u toku nedelje. Zatim te obaveze po prioritetima rasporedim u planer. Nekako mi se to pokazalo najbolje. Odredila sam dane kada pakujem i šaljem porudžbine, dan kada kreiram sadržaj, dan za newsletter, dan za kućne obaveze, a vikende uglavnom ostavljam slobodne kako bih uživala sa porodicom i prijateljima.

6.Ko su Vam uzori?

Uzor su mi jake i snaže žene. Koje su bile dovoljno hrabre da započnu svoje biznise! Jer znam koliko je truda i hrabrosti bilo potrebno za tako nešto.

7.Kako izgleda Vaš radni dan?

Uvek kada se priča o organizaciji vremena, uglavom se spomene rano ustajanje. Kod mene to nije slučaj, ja sam velika spavalica pa moj dan počne oko 9h. Skuvam kaficu, napravim doručak. Zatim sledeća stvaka je da bacim pogled na svoj planer da vidim šta mi sledi od obaveza. Odlazim u svoju kanecelariju, pustim muziku i kreće „žurka“. Odgovaram na poruke i mejlove. To mi je nekako prvo i oduzme mi dosta vremena pa zato uvek to stavim kao prvu obavezu. Prepisujem porudžbine ako ih je bilo. Kreiram sadržaj, dizajniram, pišem, učim… sve zavisi koji je dan. Gledam da sve svoje poslovne obaveze završim do 15h, nakon toga ova ozbiljna poslovna žena navlači kecelju i postaje domaćica. Obožavam da kuvam i skoro svakog dana to radim. Zatim čekam muža da dođe sa posla i nakon ručka ili radim ono što nisam stigla u vezi posla da završim ili uživam do kraja dana. Veče je  rezervisano za neko druženje sa prijateljima ili se opuštanje uz neki dobar film.

8.Koje su prednosti, a koje su mane Vašeg posla?

Prednosti su, što sama organizujem svoj radni dan. I što sama biram šta ću i kada ću da radim. I to je za mene najbolja stvar. Mana ovog posla je što svakog dana moram da budem aktivna i kada mi nije dan i kada sam loše raspoložena.

9.Šta je to što najviše volite da radite u slobodno vreme?

Najiše volim slobodno vreme da provedem sa suprugom i meni dragim ljudima. Ako nisam negde napolju u šetnji ili na nekoj dobroj kafi ili u prirodi onda volim da pogledam dobru seriju ili film. Volim da gledam youtube snimke stranih blogerki, da pišem svoj dnevnik, da ukrašavam planer. Za vreme karantina sam naučila da radim sebi noke, to je ritual u kojem baš uživam poslednjih meseci. Nekad se desi da uradim neki „uradi sama“ projekat. Uglavnom biram stvari koje apsolutno nemaju veze sa poslom…

10.Gde vidite sebe za 5 godina?

Za 5 godina sebe vidim kao poslovnu ženu sa uspešnim brendom planera. Volela bih da se ostvarim kao majka i da počnem da putujem svetom… nije loše za dugoročni cilj!

Intervju obavila: Lidija Gajić

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...