Intervju: „Sve se dešava sa razlogom i u pravom trenutku“ – Ivana Nikolić

Ivana Nikolić je dvadesetpetogodišnjakinja koja radi kao diplomirani protetičar. Uz to završila je osnovne strukovne studije na Stomatološkom fakultetu Univeriziteta u Beogradu. Igrala je folklor 12 godina, proputovala dosta egzotičnih destinacija Filipini, Zanzibar, Maldivi, Šri Lanka… U svetu modelinga je od svoje 16. godine. Poslednje tri godine bazirana je na bride modelingu i na sajmove venčanja.  Zaštitno je lice Anabela venčanica, a pored toga radi različite revije i slikanja za različite brendove. Na ovogodišnjem miss turizma bila je  prva pratilja i finalistikinja za miss Evrope. Pored toga je freelancer na instagramu. Toliko toga za samo 25 godina. Sa nama je podelila svoju priču, koju možete pročitati u nastavku ovog intervjua.

ivana nikolic

1.Recite nam u nekoliko rečenica ko je Ivana Nikolić?

Ukratko Ivana ili plavusnicla ( kako me ljudi sa društvenih mreža znaju) je prvenstveno diplomirani protetičar. Takođe foto model sam od 16. godine i slikanje i revije su moja velika ljubav, zato to nikada nisam doživljavala kao  posao. Pored toga volim folklor, našu tradiciju, i trudim se da doprinesem održavanju  kulture koliko god mogu. Obožavam putovanja, daleke destinacije, upoznavanje novih kultura. 

2.Fascinantno je da ste sa tako malo godina postigli mnogo toga. Šta biste rekli da je tajna Vašeg uspeha?

Da, sada kada pogledam, sa 25 godina sam stigla svašta da uradim fakultet, putovanja, druženja, posao… Ne znam da li je samo dobra organizacija u pitanju, faktor sreće ili nešto sasvim drugo, ali jedino u sta sam sigurna je da nikada ništa nisam planirala. Držim se toga da se sve dešava sa razlogom i u pravom trenutku. 

ivana nikolic

3.Od svoje šesnaeste godine nalazite se u svetu modelinga koji nije ni malo lak. Kako ste se snašli? Da li postoje neki događaji koji su posebno uticali na Vas?

Svet modelinga je surov, na našim prostorima posebno. Ukoliko nemate adekvatnu agenciju koja će  stati iza vas teško ćete isplivati i izdvojiti se. Bilo mi je teško u početku, jer nisam imala kontaknih tačaka sa tom sferom. Međutim, jako brzo sam pronašla svoje mesto, izdvojila sam se, imala sam granicu do koje ću ići i nisam prihvatala svaki angažman. Najsrećnija  sam bila kada sam postala bride model i beskrajno sam zahvalna našem poznatom salonu venčanica „Anabela“ čije sam zaštitno lice već godinama, jer sam prvi sajam venčanja radila baš za njih i od tada sjajno funkcionišemo, i mislim da me baš ta saradnja  dovela do toga da se najviše  radujem sajmu venčanja, revijama venčanica …

4.Od svih destinacija koje ste posetili koja Vam je najdraža?

Uh, svaka ima svoju priču. Ako  pričamo  o odmoru, tirkiznom moru, belom pesku, miru, to bi bili Maldivi ili Zanzibar – raj na zemlji. Međutim, ako govorimo o zemlji koja ima jako bogatu istoriju, privredni značaj, kulturološki značaj a takođe i divne plaže to je svakako Šri Lanka, kojoj ću se vrlo rado ponovo vratiti. 

ivana nikolic

5.Dugo ste igrali folklor. Da li je i to imalo neki uticaj na Vaš razvoj i na koji način?

Da, 12 godina. Smatram da je itekako imalo uticaj na moj razvoj i mentalni i fizički. Folklor su druženja, putovanja, nastupi, predstavljanje svoje zemlje, kraja i pre svega čuvanje tradicije zemlje u kojoj živite. Pored toga, jako je fizički zahtevan, tako da pozitivno utice na telo kao i svaki sport. I nadam se da ću ponovo, kada se ova epidemiološka situacija  skroz stabilizuje, zaigrati u KUD-u „Svetozar Marković“, u kom sam i krenula. 

6.Šta biste preporučili devojkama koji žele da krenu Vašim stopama u svetu mode?

Ukoliko to zaista vole, ne treba da se dvoume. Samo bih im savetovala da vode računa koju agenciju će izabrati, koja slikanja će prihvatiti i da biraju sa kim će raditi. Takođe, da ne menjaju ništa na sebi jer to od njih neko očekuje, već samo ukoliko one to žele da promene. Ostanite svoje, jer svaki model je specifičan i kao takav ce naći svoj put u svetu modelinga. 

Intervju obavila: Lidija Gajić

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...