Intervju: Od modne piste do novinarske olovke – Jovana Šipčić

Jovana Šipčić je modnu pistu zamenila novinarskim perom i otisnula se u preduzetničke vode. JollyWoman magazin je njena velika ljubav i daje mu se svim srcem. Ona je mama, supruga, preduzetnica…

1.Ko je Jovana Šipčić?

Jovana Šipčić je pre svega mama i voljena supruga. Nekadašnji model koji je bio na naslovnim stranama najpoznatijih modnih magazina. Zaljubljenik u šetnje, poeziju i putovanja. Sada urednik, novinar, preduzetnik.

2.Dugo si se bavila modelingom. Kako si došla na ideju, šta te je to pokrenulo da svet modelinga zameniš novinarstvom?

Modeling je oduvek bio samo moj hobi i želja koju sam htela da ispunim sebi iz detinjstva. Nikada nisam razmišljala da to bude moja karijera i posao i ako je u jednom momentu krenulo tako da bude i imala sam veoma ozbiljne i veoma plaćene angažmane. U prilog tome ide da sam dobila u Indiji ponudu da celu godinu snimam filmove u Bolivudu, da dobijem svoj stan i možda ostanem da živim tamo, a ja sam se ipak vratila u Srbiju, posvetila studiranju i počela da radim kao novinar i to volonterski. Novinarstvo i pisanje su oduvek moja najveća ljubav.

3.Kada i kako si došla na ideju da pokreneš JollyWoman magazin?

Nakon dugogodišnjeg rada u medijima, a pogotovo nakon toga što sam bila urednik mode u jednom štampanom magazinu, rešila sam da pokrenem svoj portal. Osim pisanja, novinarstva, veoma mi se dopao urednički deo i videla sam da ja to sve mogu potpuno sama.

4.Koliko truda i energije si uložila u ceo projekat?

Mnogo. Kada sam dobila dete, a pogotovo u prvoj godini majčinstva sam najviše popustila sa radom na portalu, ali opet sam se maksimalno trudila da kad god mogu svoje vreme posvetim tome. Svaki samostalni posao iziskuje svakodnevno ulaganje i vremena i truda.

5.Teme koje se obrađuju u magazinu veoma su korisne i poučne. Ono što je nama zapalo za oko jeste posvećenost najmađima. Prvenstveno mislimo na razne školice i kurseve koji su u okviru magazina pokrenuti za decu. Reci našim čitaocima o kakvim projektima je reč.

Tako je. Što se tiče tog pomenutog projekta sa školicama i kursevima, ideja je bila da se najmlađi tokom vanrednog stanja, koje je sada, na svu sreću iza nas, zabave i edukuju. Aktuelna je besplatna školica novinarstva, a predavači su naši najpoznatiji novinari, urednici i voditelji. Do nedavno smo imali i nagradne konkurse, ali i nagrade za male talente. Sada je plan da sve te ideje budu na drugom portalu koji svakog trenutka treba da krene sa radom.

6.Koliko vremena je bilo potrebno da bi JollyWoman magazin bio ono što je danas?

Jolly je nastao pre nepunih pet godina, a ja mogu da kažem da je tek prošle godine dobio posebnu jačinu i čitanost. Redizajnirali smo sajt, teme, rubrike, saradnike i verujem da je sve to doprinelo tome. Uskoro prirpemamo još dosta noviteta.

7.S obzirom da si mama, supruga, a uz to i preduzetnica kako uspevaš da uskladiš sve obaveze? Da li imaš pomoć sa strane i ko je tvoja najveća podrška?

Moja jedina pomoć je moj suprug. Od početka roditeljstva nismo imali pomoć sa strane, jer roditelji mog supruga nisu u Srbiji, a moji roditelji imaju privatni biznis i svakodnevno rade. Naš dečak uskoro puni dve godine, a još ne ide u vrtić, pa ga jedan deo dana čuvam ja, dok je suprug na poslu, a onda ga on preuzima, a ja radim. Morali smo tako da se podelimo, a super je što imamo vremena za posao i za dete.

8.Trenutno je aktuelna tvoja pomoć mamama preduzetnicama, što je za svaku pohvalu. Da li bi mogla u nekoliko rečenica da se obratišm upravo tim mamama koje sada ovo čitaju, kakvu im to pomoć nudiš?

Hvala. Pomoć mamama preduzetnicama se pre svega odnosi na medijsku podršku, tačnije promociju posla koji te mame rade. Osim toga u planu je i pripremi što više onlajn radionica za održivost biznisa, ali i za one mame koje možda žele da tek pokrenu neki svoj biznis. Umrežavanje i međusobna podrška je posebno važna, pa je ideja da uskoro krenemo i sa druženjima koje sam organizovala i pre pandemije virusa.

9.Neosporno je da si lepa žena. Na koji se način neguješ?

Hvala puno. Trudim se da pijem što više vode, ujutru nanosim kapi sa vitaminom C na lice, a uveče kremu sa hijaluronskom kiselinom. Veoma slabo i retko se šminkam, a kada se to desi, obavezno je skidanje šminke pred spavanje.

10.Reci nam šta će konkretno biti JollyTv?

JollyTV će biti kanal za sve aktuelne ženske teme. Snimaćemo u studiju koji se upravo priprema, ali i na terenu. U principu radićemo na intervjuima, temama iz sfere mode, lepote i naravno majčinstva.

Intervju obavila: Lidija Gajić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Lip Pill: Revolucionarni plumper za usne u obliku pilule

Lip Pill: Revolucionarni plumper za usne u obliku pilule....

Sve što vas je zanimalo u vezi oldtajmera

Sve što vas je zanimalo u vezi oldtajmera. “Getting...

Beskrajna lepota: Moć plemenitosti u oblikovanju istinskog sjaja

Beskrajna lepota: Moć plemenitosti u oblikovanju istinskog sjaja. Inspiraciju...

Piće koje daje snagu i leči – orahovača

Piće koje daje snagu i leči - orahovača. Liker...