Intervju: „Ne postoji pravo i pogrešno vreme, šta god da želite jednostavno uradite odmah „-Priča na klik

Katarina je mlada i ambiciozna devojka koja stoji iza instagram profila PRICA_ NA _KLIK.

Njeni korisni saveti što se pisanja tiče uvešće vas u sasvim novu dimenziju pisanja i ohrabriti vas da možda krenete u avanturu sa olovkom u ruci.

Kako je nastala „Priča na klik“?

Nastala je u periodu polu-karantina 2020. Za ideju su znali samo mama i dečko. Mislila sam da moje okruženje neće imati razumevanja, pa im nisam rekla, niti ih pitala za mišljenje. Odlučila sam. Pripremala sam se dva meseca i čekala ,,pravi trenutak“ da sve bude super – i logo i dizajn i ko zna kakva sazvežđa da se poklope… Onda sam jedno jutro u 5h prelomila, napravila profil i krenula ,,nedovoljno spremna“ i eto magije.

Šta se sve dešavalo dok priča nije ugledala svetlost dana?

Uh, svašta. Šest meseci pre nego što je Priča zvanično počela, otišla sam sa posla koji sam mrzela. Nakon odlaska posvetila sam se master radu – dokumentarnom filmu koji je za mene bio stresan, ali je i veliko postignuće, naročito zato što mi je tema bila lično značajna.

Shvatila sam da volim da radim ,,nešto svoje“, nešto što volim i u čemu mogu da dam sebe totalno. Tada se nekako prišunjala davno načeta ideja da mogu svoje znanje i iskustvo u pisanju (novinarstvu i kopirajtingu) da spojim sa predavačkim iskustvom sa fakulteta kada sam bila saradnik u nastavi – i da sve to pretvorim u posao koji ću voleti.

Nisi se odmah javno pokazala ljudima na društvenim mrežama. Šta je bilo presudno da napraviš taj korak i da li je to u stvari izlazak iz tvoje zone komfora?

Prva ideja je bila da se i ne prikazujem. Kao što sam rekla, mislila sam da moje okruženje to neće prihvatiti i u toj prvoj pripremnoj fazi mi je to bio problem. Međutim, već na početku sam znala da ću se uskoro javno prikazati, jer je bilo veliko interesovanje za tim, ali i ja sam shvatila da će to biti prava Priča.

prica-na-klik

Ko je Katarina privatno?

Rekla bih da sam svuda novinar i privatno i javno. To njuškalo u meni i potreba za pravdom je oduvek prisutna. Ali sam i veliki ljubitelj pozorišta, šljokica, Selimovića, Murakamija i Hesea. Volim druženja i one trenutke kada moraš da se ,,središ“. Ljubav prema putovanjima je nešto što me vodi i na šta najradije trošim novac.

Da li u Srbiji može da se živi od pisanja?

Može. Zavisi od kakvog pisanja, ali može. Za razliku od novinarstva i književnosti, kao neisplativih profesija, kopirajting donosi znatno više novca.

Tvoji besplatni saveti su zlata vredni. Gde nalaziš inspiraciju?

Pre svega, hvala ti. Inspiraciju crpim iz svega – doslovno. Nekada je to serija, nekada razgovor sa porodicom, prijateljima, kolegama, partnerom, nekada sećanja, anegdote, svakodnevni mali događaji, takoreći crtice iz života…

prica-na-klik

Da li si dobro organizovana osoba i kako izgleda jedan tvoj dan?

Iskreno, užasno sam neorganizovana osoba iako ostavljam utisak vrlo organizovane ličnosti. Imam previše obaveza i želju da održavam svoj privatni život na određenom nivou. Često ispadam iz koloseka, pa jedno od ta dva trpi, a neretko je to privatni deo. Moji prijatelji kažu da ne znaju kako sve to postižem i ostvarujem uspehe, ali, eto, ne znam ni ja. Znam samo da je prilično stresno i izazovno.

Na šta si najviše ponosna što se tvoje karijere tiče?

Kada je u pitanju kopirajterska karijera rekla bih da je to Priča. Ona je vrhunac, kruna višegodišnjeg lomatanja u marketingu, učenja i truda. Tu su i klijenti naravno, sve je to povezano, ali Priča je sve to zaokružila. Kada je u pitanju novinarstvo to je novinarska nagrada Biljana Bosnić Ognjenović koju sam dobila 2020. godine. Ima tu još stvari na koje sam ponosna, ali rekla bih da je ovo za sada najveće, a nadam se da je to samo početak.

Da li imaš neke nove projekte, radionice u planu?

Toga uvek ima. Svašta mi je u glavi. Leto sam zamislila kao mirnije što se tilče edukacija, a jesen je rezervisana za gomilu novih stvari. Jedino što će tokom leta biti u opticaju su konsultacije, individualna obuka i nova nedeljna edukacija koju će polaznici moći da pohađaju gde god da se nalaze. To će biti aktivno u avgustu.

prica-na-klik

Poruka za čitaoce magazina.

Ne postoji pravo i pogrešno vreme, šta god da želite jednostavno uradite odmah – čim shvatite da vam je važno. Ako je to u pola noći – u pola noći, baš tada treba.

Ig profil: prica_na_klik

Intervju obavila: Lidija Gajić

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...