Intervju: „ljubav prema televiziji i uopšte medijima je uvek prisutna“ – Marina Kotevski

Marina Kotevski nam je poznata sa malih ekrana, a u ovom intervjuu otkriva šta za nju znači rad na televiziji, kako je počela i šta planira dalje.

1.Recite našim čitaocima ko je Marina kada se ugase kamere i reflektori?

Ista ona koja je i pred kamerama, samo bez toliko šminke i u farmerkama:) Imam ogromnu sreću da radim posao koji volim i u kome uživam, što se, nadam se vidi na malim ekranima. Mislim da je važno da odaberete poziv koji vam daje mogućnost da budete to što suštinski jeste, jer tada posao postaje i zadovoljstvo.

2.Kako ste ušli u svet medija?

Sa svojih 18 godina odlučila sam da se prijavim na audiciju za nova lica SOS kanala. Prošla sam i počela da radim na tom, tada veoma popularnom sportskom kanalu. Tamo sam stekla prva novinarska i voditeljska iskustva i zaista se rado sećam tih godina koje sam provela tamo.

3.Koji sagovornik je probudio najveće „divljenje“ kod Vas?

Definitvno Zdravko Čolić. Intervju sa njim imala sam priliku i čast da radim dosta davno, još na početku moje novinarske karijere. Moram vam priznati da sam imala jednu dozu pozitivne treme, jer je on čovek koji generalno retko daje intervjue, ali i zbog toga što je, što se mene tiče, najveća zvezda sa ovih prostora. Naravno, sve je proteklo sjajno, jer kada radite sa veličinama poput njega, sve je ‘kao pesma’ .

4.Ko je Marina na radnom mestu? Da li postoje mali rituali koje imate pred snimanje?

Za sebe mogu reći da sam odgovorna, organizovana i kolegijalna, na poslu i privatno. Rizikujem da zvučim neskromno, ali mislim da su ove osobine važne kako bi svaki tim funkcionisao dobro kao celina, koji god kolektiv da je u pitanju.

Moj dnevni ritual na poslu je sasvim jednostavan, a reč je o šoljici kafe. Kada uđem na televiziju i pozdravim se sa kolegama, nakon što u montaži obavim pripreme za svoj segment u emisiji „Kec na jedanest“, odlazim u šminkernicu K1 televizije, gde me ljubazne koleginice uglavnom dočekaju kaficom. Uz razgovor, kafu i smeh, tako se spremamo i radni dan može da počne.

5.Neosporno je da ste veoma lepa žena. Koje proizvode i koji vid nege biste preporučili našim čitateljkama?

Hvala Vam na lepim rečima. Ja sam pristalica i zagovornik prirodnog izgleda, pa u skladu sa tim primenjujem i režim nege. Mislim da je važno pronaći odgovarajućeg kozmetičara i proizvode prilagođene vašem tipu kože. Konkretno, moje lice je veome osetljivo, a biva dodatno iziritirano televizijskom šminkom. Ipak, od kada sam započela režim nege koji mi je prepisala Bilja iz čuvenog „Studija lepote Jasna“, prezadovoljna sam izgledom svoje kože. Moja rutina se bazira na preparatima francuske kuće „Biologique Recherche“, a takođe koristim i  proizvode brenda La Roche-Posay. Nikakve invazivne tretmane nisam radila i za sada ne razmišljam o njima. 

6.Koji deo posla vam je najlepši, a koji nateži?

Da se vratim na početak ovog razgovora – kada radite ono što volite, malo šta vam pada teško. Uslovno rečeno, najlakše i najlepše mi je stati pred kamere. Osim rada na televiziji, dugi niz godina bavim se i odnosima s javnošću. Ovaj segment posla iziskuje temeljan pristup svakom klijentu, kreativnost i dobru organizaciju i obavljam ga da istim elanom. Ponekad, zna da bude teško, kada morate da izađete najsmejani i vedri pred kameru, publiku ili klijenta, a da vam baš i „nije dan“, ali hvala Bogu, takvi dani su retki. Kažu da je rad na televiziji nešto što čoveku uđe u krv i bez čega posle jednostavno ne može. Biće da je tako:)

7.Da li ste oduvek sanjali da budete deo javne scene?

Pa, hajde ovako da kažemo – kada sam bila mala, pričala sam da želim da budem prodavačica, balerina ili pevačica:) Ali kada sam prvi put došla na kasting za nova TV lica, znala sam da sam pronašla svoj poziv.

8.Koje su prednosti, a koje mane ovog posla?

Posao novinara, voditelja, pa i PR menadžera je izuzetno uzbudljiv i dinamičan. Svaki dan srećete nove ljude, obrađujete nove teme i stičete nova iskustva. Za mene je to oduvek bilo najinteresantnije. Upoznala sam sve ljude koje sam želela da upoznam, kojima sam se u mladosti divila i čiji rad cenim. Neki od njih postali su mi i prijatelji. Putovala sam na neka sjajna mesta baš zahvaljujući ovom poslu. Neke posebne mane ne postoje, ali ono što jeste činjenjično stanje stvari, to je da postajete javna ličnost i da samim tim stičete neku dodatnu odgovornost. To je momenat koji ne prija baš svima. Samo pojavljivanje pred kamerama šlag je na vrhu torte, a prethodi mu mnogo truda i rada. Ovo definitivno nije posao za one koji žele da imaju fiksno radno vreme i da posao ne nose sa sobom kući. Ali, sve su to stavke koje novinarski poziv čine toliko izuzetnim i sjajnim.

9.Kako izgleda Vaš slobodan dan?

Ja nisam ljubitelj slobodnih dana, osim kada putujem:) Šalu na stranu, ja uvek sebi pronađem nešto da radim, jer posla uvek ima. Slobodno vreme provodim sa sinom Lazarom, u krugu porodice ili prijatelja. Ipak, koliko god obaveza bilo, uvek izdvojim vreme za trening, ili neku aktivnost koja će me rasteretiti i koja mi prija. Mislim da je važno da svaka osoba, a posebno žene, pronađu trenutke koje će posvetiti sebi. Da biste bili dobar roditelj, kolega, poslodavac, radnik, partner ili prijatelj, najpre morate biti dobri sami sebi.

10.Gde vidite sebe kroz pet godina?

Kratko i jasno, u medijima. Formati i emisije se menjaju, ali ljubav prema televiziji i uopšte medijima je uvek prisutna i ne verujem da će se u tom pogledu u narednih pet godina išta promeniti.

Intervju obavila: Lidija Gajić

 

 

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...