Hvala, ipak ne

Hvala, ali ne hvala. Kratko i jasno, a i dalje si „fin“.

Često smišljamo izgovore kada nešto ne želimo. Toliko se plašimo i da čujemo to famozno NE, kamoli da ga izgovorimo. A šta nam sve više nije potrebno i pitanje da li je ikad i bilo, ali smo prihvatili. Možda nam je tada delovalo primamljivo, sigurno da nam je za nešto stvarno i trebalo, barem da shvatimo da ne znamo uvek šta je dobro za nas.

Kad bismo iskreno komunicirali u svakom trenutku, ne bi bilo toliko nesporazuma. Neće nam niko čitati misli, kao što često očekujemo. Lakše nam je da se durimo, jer neko ne zna šta nama baš tada treba. Uostalom, ono što nama deluje ispravno, nekome je pogrešno, ali zašto da bilo šta razjasnimo. Dajte da se odmah naljutimo, ko deca, znate kako se njima sve oprašta. Osim ako nismo deca, već dovoljno zreli da preuzmemo odgovornost. Pa, čak i dete zna da baci ljutito ono što ne želi, kada mu se nameće i ono se buni i kaže da neće. Toliko je prosto. Često nam to dečije ponašanje deluje bezobrazno, a nije, deca su samo iskrena i nemaju blokade i prisilnu finoću, zbog koje će aminovati na sve.

motivacija

Ljudi se služe raznim manipulacijama, u pokušaju da isprovociraju i dobiju od nas ono što žele. Valjda misle da ćemo se tako stvarno zainteresovati, pa neretko nemaju granicu u svojoj navalentnosti. Srećom, nemam više problem da takvima postavim granicu, a odavno me ne zanima kako će to sa druge strane biti shvaćeno.
– Imam odličnu ponudu za Vas!
 * Hvala, nisam zainteresovana.
– Ali, dopašće Vam se!
 * Ipak ne želim.
– Šta Vas košta da pogledate, nije valjda se se plašite?
 * NE.

Tek kada kažete NE, svaki put kada biste zbog svog „lepog vaspitanja“ rekli DA, otvorili ste put ka svojoj slobodi. Provereno radi.

Autor: Ana Milovanović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....