HIGIJENSKI TRETMAN LICA HIGIJENSKI TRETMAN LICA
Koža je najveći organ našeg tela. Smatra se da čini 16 % ukupne težine tela. Površina kod odraslog čoveka iznosi oko 2 m2. Debljina... HIGIJENSKI TRETMAN LICA

Koža je najveći organ našeg tela. Smatra se da čini 16 % ukupne težine tela. Površina kod odraslog čoveka iznosi oko 2 m2. Debljina kože zavisi od dela tela na kome se nalazi. Najdeblja je na dlanovima i tabanima (0,8 – 1,4 mm), a najtanja u predelu očnih kapaka (0,1 – 0,2 mm)
Koža je izložena spoljnim uticajima, ali je i ogledalo stanja našeg organizma.
Preduslov za zdravu i negovanu kožu lica koja je i najviše izložena spoljnim uticajima je zapravo redovna nega.
Redovna nega, klasičan tretman lica ili higijenski tretman kako ga često zovu je osnova za zdravlje i lepotu kože. Preporučuje se bez obzira da li imate posebnih problema sa kožom lica ili ne, a naročito je neophodan kod problematične kože.
Masnim kožama će biti potreban zbog povećanog lučenja sebuma koje uslovljava pojavu komedona (mitisera) da bi se dobro očistila a suvim kožama da vrati vlažnost i elastičnost.

Tretman se može raditi svakog meseca što je i preporučljivo ali svakako jednom u godišnje doba.

Higijenski tretman podrazumeva nekoliko koraka:

Čišćenje kože (skidanje šminke i mečistoća sa kože)

Vaporizacija (parenje kože)

Komedoekspresija (manuelna ekstrakcija mirisera)

Primena d’ Arsonvala

Masaža lica

Nanošenje maske prema tipu kože

Završna krema

Često ćete u salonima lepote dobiti još neki dodatak ovom tretmanu kao što je ultrazvučna hidratacija, neku ampulu seruma, mikrodermoabraziju, što je odlično za vašu kožu, a čime vas vaša kozmetičarka nagrađuje za redovni dolazak.
U moru brzih posmlađivanja, trenutnih nestajanja bora, ne zaboravite da vaša koža pamti sve što ste za nju uradili i da kontinuirana nega daje odlične rezultate i da će vaša koža posle redovnih klasičnih tretmana zaista biti čista, blistava i negovana.
Vaš kozmetičar

Autor: Suzana Stanković, dipl. kozmetičar i estetičar

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *