HEELS DANCE STYLE

Heels dance style je najpopularnija i najnovija vrsta modernih plesova koja spaja energiju hip hopa, džez -fanka, džaz tehnike, burleske kao i gestikulacije voga i poziranja. Heels dance podstiče ženstvenost, osećaj ritma i muzikalnosti, lepo držanje i hod u visokim potpeticama što doprinosi atraktivnim i glamuroznim pokretima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Ova vrsta plesa je nastala u Americi u Los Anđelosu koji važi za područje najboljih plesača u hip hopu. Ideja je proistekla od najpoznatijeg koreografa televizijskih projekata i MTV spotova Andija Jaia koji je snimao koreografije najboljih hip hop plesača u potpeticama. Ovaj plesni stil plešu i devojke i muškarci. Ubrzo se ovaj plesni stil proširio u svim zemljama sveta. Kretanje, stil i muzikalnost pozamljeni su iz hip hopa i drugih plesnih stilova čime daju praktično potpunu slobodu koreografima i plesačima u javnim nastupima. Svaka koreografija se izvodi u potpeticama čime daje obeležje ovom plesnom stilu. Uz elemente drugih plesnih stilova nadoknadjuju oštrinu hip hopa i daju plesačima elegantno držanje tela i ženstvenost pokreta.

Heels dance style koriste u svojim spotovima i javnim nastupima i najpopularnije zvezde u svetu poput Beyonce, Britney Spirs, Christina Aguilera, Pussycat dolls , Ariana Grande, Maddona, Lady Gaga…

Danas je ovaj stil aktuelan i na teritoriji naše zemlje, jer sve tinejdžerke žele da nauče prvenstveno da hodaju na visokim potpeticama , da izgledaju ženstveno i lepo, da budu u dobroj kondiciji i da nauče da plešu kao najveće zvezde iz muzičkih spotova. Pritom muzika koja se koristi je ona koju slušaju tinejdžeri i odrasle osobe, a muzičke spotove i plešače ovog plesnog stila možete pratiti na MTV programu kao i Youtube kanalu. Plesanje i redovno pohadjanje ovog programa doprinosi smanjenju telesne težine za one koji nisu pristalica napornih treninga u teretani. Uz odličnu muziku koju volite i plesne pokrete ćete se zabaviti, a kilogrami će polako nestati.

Autor: Ivana Strahinjić, sertifikovani plesni trener i fitness instruktor

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa....

Da li je i on bolestan?

Da li je i on bolestan? Polako se približavamo...

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...

Insulinska rezistencija u trudnoći

Insulinska rezistencija u trudnoći. Insulinska rezistencija je metaboličko stanje...