HEELS DANCE STYLE

Heels dance style je najpopularnija i najnovija vrsta modernih plesova koja spaja energiju hip hopa, džez -fanka, džaz tehnike, burleske kao i gestikulacije voga i poziranja. Heels dance podstiče ženstvenost, osećaj ritma i muzikalnosti, lepo držanje i hod u visokim potpeticama što doprinosi atraktivnim i glamuroznim pokretima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Ova vrsta plesa je nastala u Americi u Los Anđelosu koji važi za područje najboljih plesača u hip hopu. Ideja je proistekla od najpoznatijeg koreografa televizijskih projekata i MTV spotova Andija Jaia koji je snimao koreografije najboljih hip hop plesača u potpeticama. Ovaj plesni stil plešu i devojke i muškarci. Ubrzo se ovaj plesni stil proširio u svim zemljama sveta. Kretanje, stil i muzikalnost pozamljeni su iz hip hopa i drugih plesnih stilova čime daju praktično potpunu slobodu koreografima i plesačima u javnim nastupima. Svaka koreografija se izvodi u potpeticama čime daje obeležje ovom plesnom stilu. Uz elemente drugih plesnih stilova nadoknadjuju oštrinu hip hopa i daju plesačima elegantno držanje tela i ženstvenost pokreta.

Heels dance style koriste u svojim spotovima i javnim nastupima i najpopularnije zvezde u svetu poput Beyonce, Britney Spirs, Christina Aguilera, Pussycat dolls , Ariana Grande, Maddona, Lady Gaga…

Danas je ovaj stil aktuelan i na teritoriji naše zemlje, jer sve tinejdžerke žele da nauče prvenstveno da hodaju na visokim potpeticama , da izgledaju ženstveno i lepo, da budu u dobroj kondiciji i da nauče da plešu kao najveće zvezde iz muzičkih spotova. Pritom muzika koja se koristi je ona koju slušaju tinejdžeri i odrasle osobe, a muzičke spotove i plešače ovog plesnog stila možete pratiti na MTV programu kao i Youtube kanalu. Plesanje i redovno pohadjanje ovog programa doprinosi smanjenju telesne težine za one koji nisu pristalica napornih treninga u teretani. Uz odličnu muziku koju volite i plesne pokrete ćete se zabaviti, a kilogrami će polako nestati.

Autor: Ivana Strahinjić, sertifikovani plesni trener i fitness instruktor

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...