„HAPPY STAR“ – PUT KA SEBI

Lunarna eklipsa koja se desila juče, 21. januara, već se počela osećati u zadnjih mesec dan, i imaće uticaj u narednih 6 meseci dok se ne desi nova eklipsa. Promene koje su počele ulaskom čvorova na osi lav/vodolija u maju 2017. godine, zaokružiće ovom eklipsom i dati završnicu jednom ciklusu i okrenuti novu stranicu u našim životima.

Najveće promene su pretrpeli fiksni znaci, posebno lav i vodolija, zatim bikovi i škorpije. Poseban izazov za njih je što će negde morati da se prilagođavaju novonastalim situacijama i da nauče da postanu mnogo fleksibilniji nego što su bili, da odustanu od svojih već stečenih navika i prihvate i nauče da funkcionišu po sasvim  drugačijem sistemu i principima.  Naredni period zahteva da se stavi tačka na neke situacije i napravi rez u nekim segmentima života. Da se povuče paralela između prošlosti i budućnosti i da se sumira gde smo, šta smo uradili i gde smo sada. Preispitati odluke i odbaciti sve što nam stvara pritisak i nevidljivu „omču oko vrata“ Ukoliko proces transformacije nije još zaokružen i promene nisu već u toku, to će morati u narednih 6 meseci da se desi, jer će vam se nameštati situacije i okolnosti koje ste negde izbegavali da se suočite sa njime, da prihvatite odgovornost i da uzmete život u svoje ruke. To može biti manje bolan ili više bolan proces u zavisnosti koliko ste spremnini da se prepustite i prihvatite izazove i nove mogućnosti koje će vam se ukazivati. A za neke će to biti osećaj radosti jer im je konačno data mogućnost da menjaju sebe, da rastu i razvijaju se, što će kroz vreme pokazati kao najbolja investicija koja je ikad napravljena.

Lunarna eklipsa utiče prvenstveno na emocionalno stanje pojedinca, njegovog ličnog života, pa izbegavajte bilo koju vrstu sukoba u ovom periodu zbog rasplamsalih strasti, nerazumevanja, negativnih emocija, jer trenutno nije onako kako izgleda i mnoge informacije nisu potpune. Zastanite, povucite se i dobro razmislite šta je to što vas koči trenutno. Sumirajte i analizirajte prethodni period i izvucite zaključke i ne zadržavajte se tamo gde niste imali nikakav napredak. Dozvolite vašoj duši da raste i napreduje.

U odnosima sa drugim ljudima dolaziće do neslaganja, do koflikta, do provokacije, jer su emocije promenljive, nestalne i reagovanja će biti impulsivna. Usporite malo da bi mogli bolje da razumete šta se dešava, da bi razumeli sebe i svoje trenutne strahove, da razumete i druge jer i oni pod ovim uticajem reaguju, ali samo na drugačiji način. Ovo je stresan period i svako ga doživljava lično. Napravite i postavite svoje ciljeve za naredani period, osvestite sve što vas muči i suočite se sa svojim blokadama, radite na tome i period neće biti toliko strašan kao što ste mislili. Naprotiv, budiće u vama radost, želju da idete napred i da grlite svaku šansu koja vam se bude nudila. Posvetite vreme sebi, unosite više tečnosti i pokušajte da uvedete zdrav način ishrane jer to će sve uticati na smanjenje stresa i napetosti. Meditirajte, bavite se jogom, harmonizujete se. Izolujte se sad na par dana i prihvatite sebe. ZAVOLITE SEBE. Ovo su prvenstveno promene unutar sebe koje morate prihvatiti i promeniti. Svrha ljudskog postojanja je pobediti samog sebe.

Pomračenje meseca osetiće svaki znak, tamo gde se nalazi polje lava. Tako da ako ste u PODZNAKU:

OVAN Lunarna eklipsa se dešava u vašem petom polju, polju ljubavi. Promene u emocionalnom segmentu životu. Ukoliko ste sami i bez partnera, u narednom periodu možete očekivati da upoznate nekoga ko će vam život promeniti iz korena, ili je to već neko sa kim imate neku priču ali nikako da se ralizuje na pravi način. Isto tako neko ko je u vezi i to oseća već kao teret, kao obaveza može doći do raskida i razilaženja. Pažnja ce biti usmerena i na decu i na brigu oko dece. Odličino vreme da se bavite sportom ili svojim nekim hobijem.

BIK Pažnja će biti usmerena kroz promene u kući. Bilo da se radi o preseljenju, kupovini novog stana ili kuće, renoviranju,  vodite računa da ne iskrsnu problemi bilo koje vrste po tom pitanju. Može doći do nerazumevanju među članovima porodice, sukoba i konflikta. Mogući zdravstveni problemi jednog od roditelja. Promene neće biti baš lagane ali će na kraju biti za vaše dobro. Promenljiva pozicija.

BLIZANCI Period kada treba posvetiti novim učenjima, saznanjima. Promene u komunikaciji, razmišljanju. Povedite u narednom periodu računa da ne kažete nešto zbog čega kasnije možete da se kajete. Problem može da nastane sa familijom, okolinom. Neko od vas će možda poželeti da kupi novi auto. Savetuje se i oprez u vožnji i saobraćaju, jer ćete biti prokupirani sa milion misli. Ukoliko imate problem sa bratom ili sestrom pokušajte da nadjete zajedničko rešenje, ne produbljujte jaz izmedju vas.

RAK Fokus na finansijam. U prethodnom periodu velike oscilacije kada su u pitanju vaše finansije. Ukoliko je moguće u narednom periodu izbegavajte visoko rizična ulaganja i da dajete novac na pozajmicu. Promene u načinu ishrane, kao i u kilogramima. Česte promene raspoloženja, nesigurnost i nestalnost u narednom periodu moraćete da dodvedete u red.

LAV Postavljanje temelja za novi ciklus u životu. Promene kako fizičke tako i psihičke. Korenite promene celokupnog života. Emotivni život jako bitan u prethodnom periodu. Neki su se odlučili za zajednički život i porodicu. Nasuprot tome neki su odlučili da raščiste postojeće odnose ili da se razvedu da bi nastavili nekim svojim putem. Poslove su napuštali preko noći da bi uplovili u nešto njima nepoznato i prihvatili sve promene koje im se nameću. Morali su se suočiti sa mnogo izazova, problema, čak i neprijatnih događaja, koju su ih naučili i pokazali zapravo koliko su oni jaki da preuzmu život u svoje ruke i krenu u nove pobede koje će rezultirati za njih samo najbolje.

DEVICA Period kada osoba želi da se povuče, da miruje. Suočavanje sa svojim najdubljim strahovima, demonima prošlosti. Osećaj duboke tuge. Zdravstveni problemi i briga oko zdravlja. Strah zbog posla.  Dobar period za sagledavanje ko smo i šta smo zapravo i transformacije na duhovnom planu. Period za suočavanje sa samim sobom i radom na sebi. Razmišljanje da se negde ode na neko ostrvo ili preko okeana.

VAGA Velike promene kada su u pitanju planovi, želje i lični ciljevi. Međuljudski odnosi prolazili su fazu transformacije. Zategnut odnos kroz prijatelje. Obostrano nerazumevanje dovodilo je do prekida komunikacije i svako je odlazio na svoju stranu. Pojavljivanje novih prijatelja koji su dali drugačiju notu i smisao. Nešto staro mora da ode, da bi došlo nešto novo. Najava i za nove ljubavi i nove planove. Klupče se polako odmotava.

ŠKORPIJA Akcenat je na poziciji, ugledu i vašem statusu. Bilo da je vezano za posao, porodicu, kroz grupu, pažnja i briga usmereni su na tu oblast života. Problem sa jednim od roditelja ili oko nekog člana porodice. Osećaj panike, straha, provlačenje crnih i negativnih misli obeležava ovaj period. Moraćete da naučite da prevaziđete strah i blokade da bi vam se počele dešavati lepe stvari. Pogledajte duboko u sebe i vaš unutrašnji glas i intuicija će vam sigiurno pomoći. Mnogi su u ovom periodu ušli u brak, dobili dete, formirali porodicu. Drugi su dobili svoju slobodu, počeli da dišu punim plućima jer su se odlučili da prihvataju promene.

STRELAC Filozofija života se menja. Rešavaju se pravna pitanja, sudski procesi, tužbe. Problematika oko pravnih dokumenata i suda. Paznja usmerena i na drugi brak ukoliko ste u njemu ili težite ka istom. Razmišljanje oko studiranja i studija, nagli preokreti sudbine. Razmišljanje o odlasku u inostranstvo, kao i česta putovanja preko granice.

JARAC Pažnja okrenuta ka podršci drugih ljudi. U trenutku osećaj da ste sami na ovom svetu i da sve morate sami da uradite i da se izborite za ono što želite. Takođe neke očekuje razrešenje oko nekog nasledstva oko kojeg se vodi neki sudski spor ili je trenutno u zastoju. Problem sa zdravljem koji moze da izazove na kraju i neku vrstu hiruške intrvencije. Drugačije pogled po pitanju seksualnih odnosa.

VODOLIJA Problem u partnerskim odnosima kako poslovnim tako i u emotivnim. Mnogi odnosi biće na testu. Dolaziće do prekida odnosa, zarad novih i boljih. Transformacije su se dešavale takođe i u prihvatanju stvari i situacija na sasvim drugačiji način. Posmatrane su kao individua za sebe ne kao celina. Sloboda kojoj teži morala je da dobije neki vid forme. Da malo obrate pažnju i na sebe i brinu o sebi.

RIBA Promene u svakodnevnici, reorganizacija dnevnih aktivnosti. Mogući zdravstveni problemi. Komunikacija na polju posla često promenljiva, neslaganje sa kolegama. Možda se u narednom periodu saznaju i otkriju neke stvari koje su se dugo čuvale u tajnosti. Smanjite unos kofeina, cigareta, alkohola, ili bilo koji oblik zavisnosti. Uvedite neki sport ili bilo koji vid rekreacije.

Pomračenje meseca deluje individualno i u zavisnosti od planeta u natalnoj karti i aspekata koje gradi sa njima dolazi se do potpune slike događaja i razvoja situacije kod osobe. Prethodno izloženo je samo grubo predstavljeno gde treba da se obrat pažnja i da se pokuša prevazići trentna situacija na što lakši i bezbolniji način. Svi znamo da ništa ne traje večno, tako da ni ovo pomračenje meseca. To je samo prolazna faza na našem životnom putu koja nas tera da naučimo da živimo onako kako treba, a ne kako mi želimo. I da shvatimo da svaka promena koja nam se dešava je na kraju za naše najviše dobro.

Autor: Vesna Đurić, astrolog

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...