„HAPPY STAR“ – NAJTAMNIJI JE MOMENAT PRED SVITANJE

Svako od nas bar jednom u životu poželi da nam se pruži šansa da napravimo nove korake i učinimo korenite promene kroz najdublje transformacije nas samih, posle kojih naš život će krenuti u sasvim drugom pravcu i posle čega će dobiti drugačiju notu i novi izgled, gde ćemo se zapitati da li smo mi zapravo sve ono tada proživljavali ili je to samo bio san.

Eklipsa je upravo ta inicijalna kapisla i pokretač promena, koja daje šansu da se u potpunostu transformišemo i izgradimo život na novim temeljima. To su ti prelomni momenti, koji po nekada umeju da budu i bolni, ali otvaraju vrata za nove mogućnosti i nove svetove. U prethodnom periodu imali smo eklipse koje su se dešavale na osi lav/vodolija koje su započete ulaskom severnog i južnog čvora  9. maja 2017. godine, pa su pokrenute velike životne promene i nove početak prvenstveno za lavove i vodolije, zatim za škorpije i bikove. To su promene koje su uzburkale svaki segment njihovog života. Takodje promene su se dešavale i kod ostalih znakova u zavisnsti gde vam pada osa lav/vodolija, kao i u kom se polju u natalnoj karti ta osa nalazi. Još jednom imamo eklipsu(lunarnu) na osi lav/vodolija koja će se desiti 21. januara 2019. godine i to je još jedan ciklus od 6 meseci gde će pomenuti znaci, lav i vodolija, preispitati dosadašnje učinjeno i šta su postigli kroz vreme, kao i da se upuste i zagrle novi talas promena koji im ide u susret.

Eklipse su moćne, misteriozne, pa je sasvim moguće da se u trenutku ne možete odmah snaći u vrtlogu promena i da se za njih osećate nespremno, da će vam sve delovati konfuzno i da ste ispustili konce iz svojih ruku i da vam sve izmiče kontroli. Lunarna eklipsa govori o okolnostima i promenama koje nam prvenstveno dolaze na emotivnom planu, na podsvesnom tako i na nesvesnom nivou. Prodire u suštinu bića i njegovog postojanja. Ova energija zahteva da se okrenemo ka sebi i upoznavanju sebe na sasvim drugačiji način i na višoj frekvenciji. Ovo je vreme previranja emocija i spremnosti da pustimo novo svetlo, nove vibracije u život i osvetlimo put za nove prilike i mogućnosti koje dolaze. Vreme u kojem treba naučiti da se prevaziđu duboko usađene navike i da se u potpunosti izdignete iznad svojih slabosti i nedostataka, i tek onda dolaze neverovatne prilike u kojima ćete uživati.

Pomračenja dovode neminovno do kardinalnih promena, kako na psihičkom tako i na fizičkom planu. Većina lavova i vodolija imala je jako turbulentan period iza sebe. Od faze euforije do situacije da dignu ruke od svega što su započeli, jer ih je opsedala misao da nisu spremni da se uhvate u koštac sa životom, da je teret celog sveta pao na njihova leđa, i da nemaju snage da to sve iznesu do kraja. Šta god da se dešava, ne treba se povući i vratiti na već viđeno, već nastaviti samo napred, jer akcenat je na istrajnosti. Stvari koje deluju najteže, one su ustvari i najvrednije. Nastanak i rađanje teških okolnosti je put ka prihvatanju svog unutrašnjeg bića i spoznaja svoje unutrašnje moći koju treba otkriti i prihvatiti je sa radošću. Kada vas život navede da napravite izbor, uvek birajte ono što vam daje snagu da idete napred, ono što uvećava  vaš rast i unapređuje razvoj vaših talenata i ličnih sposobnosti, ono što vašu dušu ispunjava ljubavlju i usmerava da nađe svoj put. Nekada ove eklipse uvode promene u život i kroz neprijatnosti, jer nešto mora da se desi i ružno, da bi se zaokružila i završila jedna faza u životu da bi se otvorile nove i bolje mogućnosti. Negativne misli, mrzovolja, tuga, razočarenja, razdražljivost je normalna faza kroz ovaj period.

Krucijalne promene posebno su naglašene ukoliko se ove eklipse nalaze na ascedentu (podznaku) ili u nekoj od ugaonih kuća. Promene mogu biti vezane za promenu statusa i karijere, venčanje, rađanje, početak nekog novog posla, bitni ugovori, kupovina ili prodaja kuće, preseljenje, razvod ili pomirenje, početak nečeg novog, stavljanje tačke na staro. Na žalost bilo je onih i nemilih događaja kada se moralo pozdraviti sa nekim od naših voljenih. Ali sve to nas vodi da se okrenemo ka sebi, da uđemo u najmračniji deo sebe i da osvestimo sve strahove i sve strane naše ličnosti i da upravo prihvatimo sebe onakvi kakvi jesmo i da sve to iskanališemo na najbolji mogući način. Na događaje i okolnosti ne možemo da utičemo, ali možemo da utičemo na sebe i na način na koji ćemo da reagujemo na promene. Ne menjaju se okolnosti, već naš pristup prema njima. Od nas samih zavisi kako ćemo reagovati.

Dolazeća eklipsa nam savetuje da slušamo svoje srce prvo, da budemo hrabri da uzmemo život u svoje ruke i da mi upravljamo sa njim. Kako će nam se razvijati situacija i u kom smeru zavisi od nas samih koliko smo spremni da predstavimo sebe u novom svetlu. Ovo je period kada treba raditi na sebi, na svom samopoštovanju, samopouzdanju, dostojanstvu, treba verovati u sebe i život, onda će nam se dobre mogućnosti nalaziti na dohvat ruke. Iskoristite ovaj period da se harmonizujete i stabilizujete, ako treba da se nešto menja uradite to, korak po korak. Svaka istinska promena donosi preporod,  ljubav i izobilje u naše živote.

Autor: Vesna Đurić, astrolog

2 COMMENTS

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Zašto nam tuđi uspesi služe kao motivacioni podsticaj?

Zašto nam tuđi uspesi služe kao motivacioni podsticaj? Tuđi...

Ljubav je igra bez granica

Ljubav je igra bez granica. Upravo naiđoh na neke...

Voće koje podiže raspoloženje: Prirodni izvor sreće

Voće koje podiže raspoloženje: Prirodni izvor sreće. Kada se...

Zašto je seksualnost devojaka/žena sa invaliditetom tabu tema u 21. veku?

Zašto je seksualnost devojaka/žena sa invaliditetom tabu tema u...