Grupa ZANA proslavlja 40 godina postojanja 25. septembra u Kombank dvorani!

Čuvena pop grupa ZANA proslaviće 40 godina postojanja koncertom u Kombank dvorani, 25. septembra sa početkom u 21 čas.

Grupu koja je stekla veliku bazu obožavalaca širom regiona oformili su u Beogradu 1980. godine Zoran Živanović-Žika, Radovan Jovićević i Zana Nimani. Ona je bila i prva pevačica popularnog benda. Druga pevačica postaje Nataša Gajović, a posle nekoliko godina Nataša Živković. Sadašnja članica ove grupe, Jelena (Galonić) Živanović,  sa samo 19 godina postala je pevačica grupe Zana. A šest godina kasnije počela je da se bavi i pisanjem tekstova.  Prema zvaničnim podacima, za četiri decenije, pop grupa Zana je snimila 33 izdanja:  15 albuma, 13 singlova i pet kompilacija. 4 decenije postojanja Zane PGP RTS obeležava izdanjem kompletnog opusa ove grupe.

zana40

Ulaznice po ceni od 1.000 dinara mogu se nabaviti na tickets.rs, gigstix.com i biletarnicama Ticket Vision-a i Kombank Dvorane. Organizator koncerta je Centar beogradskih festivala – CEBEF.

Kako navode pojedini muzički hroničari, grupa Zana je nastala na inicijativu čuvene autorke i tekstopisca Marine Tucaković. A prvi koncert održali su u klubu „Dok“ na Dorćolu.  Zana je početkom 80-ih imala nekoliko objavljenih siglova. Zatim i prvi album „Loše vesti uz rege za pivsku flašu“ iz  1981. Veliku popularnost stekli su širom bivše Jugoslavije sa drugim albumom „Dodirni mi kolena“ koji su izdali 1982. Treći album „Natrag na voz“ objavljen je 1983. i sadržao je hitove „Majstor za poljupce“, “Mladiću moj”, “Osećam i znam” i „Jabuke i vino“, duet Zane Nimani i Željka Bebeka.

Zana, fotograf Nenad Marjanovic

Pevačica Nataša Gajović pevala je na albumima „Crvene lale“ (1985), „Otkinimo noćas zajedno“ (1987) i „Vlak“ (1987) sa gostima kao što su Mladen Vojičić Tifa i Laza Ristovski iz Bijelog dugmeta. Iz ovog perioda izdvojili su se hitovi „Vejte snegovi“, “Vojna pošta”, “Da li čuješ, da li osećaš” i „Oženićeš se ti“.  Nataša Živković bla je glavni vokal na albumu „Miš“ (1989) koji je lansirao hit „Rukuju se, rukuju“.  Zanimljivo je da je gošća na ovom albumu bila zvezda narodne muzike, Dragana Mirković.

Sadašnja pevačica Jelena Živković pridružila se grupi 1990. Sa njom je grupa Zana objavila albume: „Nisam, nisam“ (1991), „Tražim“ (1993), „Zanomanija“ (1997), „Prijatelji“ (1999) i „Kvaka“ (2001). Jelena je otpevala hitove “Modrice”, “Kum”, “Princ”, “Nisam, nisam (devojka tvoga druga)”, “Iz svake flaše”, “Mala”, “Kućica”, “Rane”… Grupa je 2006. objavila album „Kao nekad“ na kom su se našla nova izdanja hitova „Dodirni mi kolena“ i „Vejte snegovi“.

https://www.youtube.com/watch?v=dhFnV18kdC0

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje – satovi i slušalice od sada drastično povoljniji

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje –...

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini. Život u...