GREŠKE KOJE PRAVITE PRILIKOM NEGE LICA GREŠKE KOJE PRAVITE PRILIKOM NEGE LICA
Koji su vaši rituali prilikom same nege lica? Da li joj posvećujete dovoljno pažnje? Ovo su pet grešaka koje pravite prilikom nege lica. Ne... GREŠKE KOJE PRAVITE PRILIKOM NEGE LICA

Koji su vaši rituali prilikom same nege lica? Da li joj posvećujete dovoljno pažnje? Ovo su pet grešaka koje pravite prilikom nege lica.

Ne operete (ili zaboravite) lice da operete pre spavanja

U toku dana znoj i prirodna ulja se akumuliraju na koži. Ako na sve to dodamo i šminku, zatim prljavštiu iz naše okoline,  ako pravilno ne očistimo lice pre spavanja to može izazvati pojavu akni, razne upale i iritaciju kože.

Preskačete jutarnje čišćenje lica

Ako mislite da je dovoljno negovati kožu lica samo noću, varate se. Bakterije na vašoj jastučnici, čak i ako je perete često, veoma lako ostaju na vašem licu.

Važna je temperatura vode kojom se umivate

Veoma topla voda naštetiće vašem licu i njegovoj elastičnosti. Isušiće je i može prouzrokovati dilataciju krvih sudova. Zato birajte mlaku vodu za umivanje i ispiranje lica.

Čime čistite lice

Ako spadate u grupu ljudi koji nemaju problem sa osetljivom kožom možete koristiti sapun za lice, ali to moraju biti nežni sapuni čija pH vrednost odgovara vašoj koži.

Oprezno sa pilingom

Piling dva puta nedeljno je veoma poželjan jer pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija, ali preterivanje može dovesti do iritacije i upale kože lica.

Autor: Lidija Gajić

 

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *