GLINA ČISTI I ČUVA KOŽU- NAPRAVITE SAME SVOJ PREPARAT

Glina je dobro sredstvo za detoksikaciju kompletnog organizma pa tako i kože. Od gline mogu da se naprave maske, obloge, kupke pa čak i kozmetika, a možete i lečiti bilo koji problem koji se javi na koži.

Kupke sa glinom, čiste organizam od toksina i teških metala. Ona jača i štiti zube, zbog čega je čest sastojak prirodnih pasti za zube. Pre upotrebe ne sme doći u kontakt sa vlagom ili metalnim predmetima.

Kada pripremate masku od  gline, koristite plastično, drveno, porculansko ili drugo nemetalno posuđe. Ako je koristite za tretiranje kožnih bolesti, tada je kombinujte samo sa običnom vodom.

 

MASKA ZA LICE

Osnovni tretman za lice sa glinom, sastoji se od gline i vode ili jabukovog sirćeta. U zavisnosti od tipa gline, ponekad je potrebno više, a ponekad manje vode. Takođe, umesto vode ili sirćeta, možete koristiti i neku drugu tečnost, poput čaja, cvetne vode ili mleka.

U zavisnosti od potreba kože, masku možete obogatiti raznim kvalitetnim sastojcima poput voćnih sokova, zobi, eteričnih ulja ili meda.

Na ovaj način, nahranićete vašu kožu, ali i dubinski očistiti i vratiti joj prirodan sjaj i elastičnost.
Priprema: Pomešajte 1 malu kašičicu gline i 1 malu kašičicu jabukovog sirćeta.
Primena:  Nanesite masku na lice i držite 15 minuta. Dobro isperite lice, a zatim nanesite kremu koja odgovara vašoj koži.
Koristite ovu masku dva puta nedeljno ako imate problematičnu kožu. Za druge tipove kože dovoljno je jednom nedeljno da je stavite na kožu. Tokom tretmana može da se pojavi osećaj zatezanja, a nakon tretmana crvenilo, koje traje oko pola sata. Ovo su prirodne pojave i znak su dubinskog čišćenja kože.
Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Njeno veličanstvo – BIBLIOTEKA

Njeno veličanstvo – BIBLIOTEKA. Dugo sam razmišljala šta je...

Kifla kroasani pečeni na ulju

Kifla kroasani pečeni na ulju.Da li ste probali...

1.Jedan po jedan – knjiga za prave ljubitelje trilera

1.Jedan po jedan - knjiga za prave ljubitelje trilera....

Čarapansko srce veliko kao kuća

Čarapansko srce veliko kao kuća. U jednom lepom, Lazarevom...