Gde su inspiracija i kreativnost u doba korone? – Alina Caridad Hernandez Casas

Zdravo drage i dragi moji, želim da podelim sa vama kako i gde pronalazim  inspiraciju i kako ovo vreme, kada vlada virus, utiče na mene kao kreativca. Moram da vam kažem, kad sam dobila ovaj zadatak, naravno, odmah sam počela da tragam za dostupnim alatima, kao sto su Pinterest, Instagram i tako dalje….

Ali, naravno iskrenost je ili moja najveća vrlina ili najveća mana ( kako ko na to gleda). A najiskrenije, moram da kažem, da od kad je počela borba sa Kovidom-19 ja sam se još jednom zaljubila u ovu divnu zemlju i ljude koji u njoj žive. Sad se verovatno pitate kakve veze ima to sa inspiracijom.  To ću vam sad otkriti. Mene inspirišu ljudi, njihova dela i naši svakidašnji životi. Mene inspirišu žene koje žive u mom okruženju, moje prijateljice, komšinice, koje pored brige o svojim najbližima sete se i drugih. Na primer moja komšinica,  pravi dva pleha krempite jer je i moja deca vole. Ona je žena koja je uvek tu da pomogne, zrači dobrotom i mudrošću. Nevena Kragić, dizajner, prijatelj, savetnik, žena koja je svo srce i znanje dala da već na samom početku pandemije pravi i donira maske za bolnice. Jovana Miljanović, devojka koja svaki dan postavlja live video na Instagram sa motivacionim temama, sa željom da pomaže ljudima da lakše prebrode vreme u izolaciji. Olga Starijacki, sećam se kad sam zvala Lolu da je pitam da li možemo da pravimo maske, da ih doniramo. Odgovor je bio :“To se podrazumeva.“ Moja kuma i drugarica, koja je uvek tu, sa kojom svaki dan pijem i dalje kafu (virtuelno) i razgovaram i smejem se. Ili moja Ljilja, koja pored redovnog posla svaki dan ide u baštu da svi u porodici imamo svež spanać, pasulj i krompir. Da, one su moja inspiracija, one i sve divne žene, široke duše i ogromnog srca, koje nesebično pomažu koliko mogu, da ovo vreme prebrodimo sto normalnije. Mogla bih nabrojati još puno žena, heroina koje sam uočila i koje su me zadivile svojom humanošću i dobrotom i naravno, kao i mnogi drugi ljudi ( stručnjaci, lekari….). Ne znam kada i kako će ovo sve da prodje, samo znam da se moja kolekcija radja i da je inspirisana svima njima ELLAS (ONE).

Svaka od njih će moći da nadje komad garderobe smišljen i pravljen sa željom da se ispolji, prikaže, oslika sva  veličina takvih ličnosti.
A kako ovo sve utiče na mene? Šta da kažem, pored muža i dvoje dece mislim da nemam puno prostora za dosadu. Imam puno obaveza oko njih, ali oni mi pomažu da zajednički prebrodimo sve ovo i uživaju u tome. Jako sam ponosna  na decu što su shvatili ozbiljnost ove situacije zrelo iako su mali. Ove trenutke treba da iskoristimo da rastemo, da učimo, da se okrenemo oko sebe i budemo zahvalni za ono sto imamo i što imamo ljude koji nas vole. Jer virus će proći, ali oni će najverovatnije ostati tu, a ostaće i naša dela. Volite se, poštujte se, medjusobno se inspirišite, kao što mene inspirišu ove divne duše i naravno, ostanite kod kuće!

Redakcija

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje – satovi i slušalice od sada drastično povoljniji

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje –...

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini. Život u...