Francuska, poslastičarska krema Francuska, poslastičarska krema
Danas vam donosimo recept za Francusku, poslastičarsku kremu. Vrlo jednostavno i lako se sprema, a možete je koristiti za filovanje torti i kolača, za... Francuska, poslastičarska krema

Danas vam donosimo recept za Francusku, poslastičarsku kremu. Vrlo jednostavno i lako se sprema, a možete je koristiti za filovanje torti i kolača, za pripremu tartova ili jednostavno kao sami desert uz dodatak umućene slatke ili neutralne pavlake ili šlaga, sa dodatkom bilo kog voća.

Recept:

750 ml mleka

8 žumanaca

150 gr kristal šećera

80 gr maïzene ili gustina

20 gr pšeničnog brašna

1 burbon vanile

Priprema kreme:

Sipati mleko u šerpu, dodati burbon vanilu i pustiti da se zagreva na tihoj vatri uz povremeno mešanje. Žumanca umutiti penasto sa šećerom, dodati maïzene ili gustina, sjediniti žicom za mućenje (da nema grudvica). Iz mleka izvaditi burbon vanilu i tankim nožem zaseći po dužini, izvaditi zrnca vanile i dodati mleku, zatim svo mleko sipati u činiju sa jajima uz neprestano mešanje. Svu smesu vratiti u šerpu i na tihoj vatri uz neprestano mešanje kuvati poslastičarsku kremu, dok se ne zgusne. Skloniti je od vatre, pokriti je providnom folijom tako da folija dodiruje kremu i ostaviti da se ohladi. Servirati po želji.

Uživajte i prijatno!

Autor: Sunčica Stanković

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *