FISH FEST 2018

U nedelju, 2.septembra, završio se 12.Fish Fest u Beogradu, koji se održavao ispred kule Nebojša (nekadašnji prostor Vodene Varoši). Sin i ja došli smo poslednjeg dana, da vidimo kakva je atmosfera na festivalu.  Pošto je vrućina bila baš jaka, neke aktivnosti nisu se ni odvijale (ili su bile premeštene za kasnije vreme). Posetioci su mogli da uživaju u ribljim specijalitetima: od riblje čorbe, koju svako priprema na svoj način, do pečene ribe sa dodacima. U ponudi su bili:

  • Šaran sa prilozima -350 dinara
  • Girice sa prilozima -300 dinara
  • Pečena riba sa prilozima -350 dinara
  • Lignje,kolut sa prilozima -350 dinara
  • Pastrmka sa prilozima -350 dinara.

Povremeno se i red pravio pa verujem da je riba bila ukusna (to je moje mišljenje s obzirom da nije moglo da se nađe prazno mesto za sedenje). Kako ne jedem ribu, verovaću na reč ljudima koji su probali i rekli da je njima bilo sve ukusno.

Deca su uzbuđeno gledala kako razni kuvari pripremaju svoje riblje čorbe u kazanima, na otvorenoj vatri, u koju su dodavali cepanice. Tokom proteklih dana bili su izloženi i oldtajmer automobili (koji nismo videli ni poslednjeg dana festivala, ali nismo se razočarali jer smo ih videli na drugim manifestacijama).

Osim ribe, posetioci su mogli još da probaju druge proizvode i da ih kupe, ukoliko im se nešto svidi, kao na primer- ljute sosove od egzotičnih paprika, proizvode od meda sa Rudnika, mađarski kolač – odžak sa dodacima (vanila, kokos, čokolada, lešnik, badem i sl.). Sin i ja uzeli smo sa ukusom vanile i uživali dok smo ga jeli (odmah smo se setili našeg odmora u Budimpešti i kako smo tamo po prvi put probali ovaj kolač).

Firma Narval predstavljala je svoje čamce, brodove različitih modela, tako da su posetioci mogli da vide ponude na plakatima i da saznaju šta ih zanima. Bio je izložen brod Narval Adventure 535 (naravno slika pored njega se podrazumevala).

Tokom čitavog festivala bio je i muzički program. Nastupali su Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Apsolutno romantično, Cotton Pickers, Twilight D.C, Nikola Grbić Grba i Tinitus Band i Rok lavirint.

Ulaz na Fish Fest besplatan je tokom čitavog održavanja.

Svaki dan Fish Festa bio je posvećen određenoj kuhinji. Poslednjih dana u avgustu, tačnije, 30.avgust-sarajevska kuhinja, gde su se osim ribljih specijaliteta, pripremale i sarajevske pite, ćevapi i burek. 31.avgust- mediteranska kuhinja (rečna i morska riba), 1.septembar bio je rezervisan za takmičenje mladih kuvara i 2.septembar za pripremanje riblje čorbe profesionalcima.

Šteta što nismo mogli da uživamo u svim programima, pogotovo za decu, ali oni uvek nađu način da se zabave i bez dodatnih aktivnosti.

Autor: Kristina Jovičić

1 Komentar

  1. Kristina, uvek nam pišeš o zanimljivim dešavanjima u Beogradu. Tako, iako nismo bili, upućeni smo u sve što se dešavalo. Hvala ti! 💖

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Zašto nam tuđi uspesi služe kao motivacioni podsticaj?

Zašto nam tuđi uspesi služe kao motivacioni podsticaj? Tuđi...

Ljubav je igra bez granica

Ljubav je igra bez granica. Upravo naiđoh na neke...

Voće koje podiže raspoloženje: Prirodni izvor sreće

Voće koje podiže raspoloženje: Prirodni izvor sreće. Kada se...

Zašto je seksualnost devojaka/žena sa invaliditetom tabu tema u 21. veku?

Zašto je seksualnost devojaka/žena sa invaliditetom tabu tema u...