Filmovi i knjige koji će vam promeniti pogled na život

Filmovi i knjige koji će vam promeniti pogled na život. Svakome od nas je nekada potreban podstrek kako bismo mogli nastaviti dalje i promenili svoje navike ili pogled na život.

Za nekoga je film odličan izbor za uživanje i promenu navika ili donošenje ispravnih odluka, a za neke je to knjiga. Zavisi. Svako od nas je različit.

Za ljubitelje filmova, za bolji život, predlažem ove filmove:

1. „U divljinu“

Da li biste pristali da svoj život pun komfora i bogatstva promenite za veliki zeleni autobus i živite u njemu u nedođiji? Film je zasnovan na istinitoj priči i u njemu ima fantastičnih scena u pustinji. Tužna i iskrena priča vas neće ostaviti ravnodušnim. Uživaćete u svakoj sekundi ovog filma.

2. „Wild“

Svako od nas je nekada u životu imao emotivni brodolom ili tragediju u porodici. Znate kakav je osećaj. Takvi trenuci menjaju naš pogled na život. Međutim, da li biste pristali da odete u prirodu sami bez ičije pomoći? E, ima ko jeste!

3. „Her“

Da li bi vam robot ili operativni sistem mogao zameniti fizičku bliskost, intimu ili ljubav? E, čitajte sada dalje. Usamljeni pisac odlučuje da razvije vezu sa ženskim glasom operativnog sistema i ženski glas odgovara na svaku njegovu potrebu. Da li je to moguće? Pogledajte film.

4. „Čuda sa neba“

Da saznajete da bolujete od retke bolesti, kako biste reagovali? Da li biste se oprostili od života? Ovaj film je snimljen po istinitoj priči. Mala devojčica oboleva od retke bolesti i ne može normalno da vari hranu. Porodica se raspada, leka nema, ali se dešava neverovatno čudo. Ova priča će vam promeniti život.

Filmovi i knjige koji će vam promeniti pogled na život

5. „Izgnanik“

Da se izgubite u divljini i da ne postoji način da se vratite u vaš dom, grad i vašim prijateljima, kako biste reagovali? Da li biste se snašli u divljini i bez igde ikoga? Film je fantastičan. Film prati momka koji je radio u kurirskoj službi, čiji se avion sruši tokom jednog poslovnog putovanja. Avion se ruši na pusto ostrvo i tu ostaje godinama pokušavajući da preživi. U filmu se prikazuju predivni prizori prirode, ali i priča priča o tome kako čovek može da promeni svoj život nakon što je proveo godine u samoći.

6. „Savršeno bekstvo“

Da li biste sa svojim partnerom ili partnerkom proveli dane na najlepšoj plaži na Havajima? Međutim, u jednom trenutku biste sreli ljude koji vam pričaju o ubistvu bračnog para. Da li biste otišli?

7. „Kum“

Film je obeležio čitavu jednu generaciju, a publika se slaže da je „Kum“ pravo remek delo filmske industrije. Film ostavlja utisak na svakoga ko ga bar jednom pogleda. U filmu se propagiraju porodične vrednosti, lojalnost, ljubav, ali ima i zločina, kriminala i mnogo mračne strane.

filmovi-i-knjige-koji-ce-vam-promeniti-pogled-na-zivot

A za ljubitelje knjiga, za bolji pogled na život, izdvajam za vas ove knjige:

 

 

 

1.„Razgovori s Bogom“ – Nil Donald Volš

Bog je pored vas. Zamislite da možete da mu postavite pitanja o postojanju, pitanja o ljubavi, veri, dobru i zlu, životu i smrti. To se desilo jednom čoveku, a može i vama. Obavezno pročitajte knjigu.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Harmonija knjige (@harmonija_knjige)

2. „Traži i dobićeš“ – Ester i Džeri Hiks

Specifična knjiga. Pisala ju je Esther Hicks. Neko voli ovu vrstu knjiga, a neko ne. U ovoj knjizi ćete pronaći načine kako da privučete izobilje novca, zdravlja, ljubavi, radosti i sreće.

Filmovi i knjige koji će vam promeniti pogled na život

3. Nova Zemlja: Buđenje za svrhu vašeg života“ – Ekhart Tole

U Novoj zemlji, pisac nad ohrabruje da odustanemo od subjektivne percepcije naše stvarnosti i uvažimo ko smo. Pisac otkriva da je bitno da izađemo iz naše zone komfora kako bismo zaista uvideli ko smo.

4. „Čovekova potraga za smislom“ – Viktor Frankl

U knjizi, autor sugeriše da možemo pronaći pravi smisao života ako radimo tri ključne stvari. A, ako vas zanima koje, pročitajte knjigu.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selma Smriko (@selmsey)

 

5. „Kaluđer koji je prodao svoj ferari“ – Robin Šarma

Ova knjiga je napisana za sve. Može je pročitati svako od nas. Prati duhovno buđenje i novo rađanje poznatog uspešnog advokata. Ako je do sada niste pročitali, verujem da sada hoćete.

Filmovi i knjige koji će vam promeniti pogled na život

6. Magija života (stvaranje čuda u svakodnevnom životu)“ – Vejn Dajer

U ovoj knjizi ćete dobiti recept kako da svoj život obavijete magijom i kako da činite čuda u svakodnevnom životu. U njoj ćete saznati mnogo novih trikova za bolji život.

Nadam se da sam vam pomogla u pronalaženju savršenih filmova i knjiga za vas. Uživajte.

Autor: Darija Petrović

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...