Film: „Odluka“

Interaktivni film „Odluka“ predstavlja završni doktorski umetnički rad, višestruko nagrađivane rediteljke Branke Bešević Gajić, na postdiplomskim interdisciplinarnim umetničkim studijama  na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.
Žanrovski, film Odluka je psihološka drama, priča u kojoj se prepliću fizički i psihički oblici nasilja u porodici. Što govori o mentallitetu sredine u kojoj se nalazimo. Ovo je  prva interaktivna psihološka drama na Balkanu.  Film se u ovom slučaju ne koristi kao standardno sredstvo za pripovedanje priče, već usmerava svoju snagu da pokrene važno socijalno pitanje o partnerskom nasilju i na razvoj uzroka i posledica nezdravog partnerskogodnosa, kao i prodiranje u dušu svakog pojedinca koji će uticati na sudbinu likova.

Prva klapa je pala na Zvezdari u martu 2021. godine, snimanje se nastavilo na Mirijevu, zatim na Bežanijskoj kosi, snimanje se nastavilo u Zemunu.


Nakon odbrane doktorskog rada ovaj film publika će imati prilike da pogleda i kao standardni dugometražni igrani film. Supervizori: dr Ivan Pravdić i dr Sonja Marinković, Reditelj i scenarista: Branka Bešević Gajić Uloge: Radomirka Šarić, Eva Ras, Saša Đurašević, Emilija Nestorović, Vladimir Jocović, Svetlana Lazarević Sretenović, Jelica Kovačević, Aleksandar Lazić,Vuk Gajić, Marija Masal, Todor Trifunović, Veroljub Jeftić, Stefan Đoković i drugi. Produkcija: Cinnamon, Cinnerent, montaža: Nevena Jovanović, izvršni producent: Ivica Vidanović, direktor fotografije: Zorana Mandić, fotograf: Miloš Milivojević, producent: Isidora Urošević, šminka: Jovana Atanacković, stručni konsultant: Edi Saša Đorđević, kompozitor: Branka Bešević Gajić.

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...

Tri stanja kroz koja najbolje upoznajemo sebe

Tri stanja kroz koja najbolje upoznajemo sebe. Postoje u...

Preporuke distopijskih romana

Preporuke distopijskih romana. Danas vam predstavljam nekoliko preporuka distopijskih...

Aromatični Uskršnji mafini sa cimetom, lešnikom i šargarepom

Aromatični Uskršnji mafini sa cimetom, lešnikom i šargarepom. Kako...