Film: “Odluka” Film: “Odluka”
Interaktivni film “Odluka” predstavlja završni doktorski umetnički rad, višestruko nagrađivane rediteljke Branke Bešević Gajić, na postdiplomskim interdisciplinarnim umetničkim studijama  na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.... Film: “Odluka”

Interaktivni film “Odluka” predstavlja završni doktorski umetnički rad, višestruko nagrađivane rediteljke Branke Bešević Gajić, na postdiplomskim interdisciplinarnim umetničkim studijama  na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.
Žanrovski, film Odluka je psihološka drama, priča u kojoj se prepliću fizički i psihički oblici nasilja u porodici. Što govori o mentallitetu sredine u kojoj se nalazimo. Ovo je  prva interaktivna psihološka drama na Balkanu.  Film se u ovom slučaju ne koristi kao standardno sredstvo za pripovedanje priče, već usmerava svoju snagu da pokrene važno socijalno pitanje o partnerskom nasilju i na razvoj uzroka i posledica nezdravog partnerskogodnosa, kao i prodiranje u dušu svakog pojedinca koji će uticati na sudbinu likova.

Prva klapa je pala na Zvezdari u martu 2021. godine, snimanje se nastavilo na Mirijevu, zatim na Bežanijskoj kosi, snimanje se nastavilo u Zemunu.


Nakon odbrane doktorskog rada ovaj film publika će imati prilike da pogleda i kao standardni dugometražni igrani film. Supervizori: dr Ivan Pravdić i dr Sonja Marinković, Reditelj i scenarista: Branka Bešević Gajić Uloge: Radomirka Šarić, Eva Ras, Saša Đurašević, Emilija Nestorović, Vladimir Jocović, Svetlana Lazarević Sretenović, Jelica Kovačević, Aleksandar Lazić,Vuk Gajić, Marija Masal, Todor Trifunović, Veroljub Jeftić, Stefan Đoković i drugi. Produkcija: Cinnamon, Cinnerent, montaža: Nevena Jovanović, izvršni producent: Ivica Vidanović, direktor fotografije: Zorana Mandić, fotograf: Miloš Milivojević, producent: Isidora Urošević, šminka: Jovana Atanacković, stručni konsultant: Edi Saša Đorđević, kompozitor: Branka Bešević Gajić.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *