EVO KAKO PRIRODNO DA POTAMNITE KOSU

Ukoliko niste ljubitelj farbe za kosu, a voleli biste da je malo potamnite i promenite svoj stajling znajte da nije nemoguće. Potamnjivanje kose prirodnim putem jeste moguće, zdravije je i daleko mnogo jeftinije nego kada biste farbali kosu kupovnim bojama.

Na dobrom ste mestu da saznate u čemu se krije tajna ove, prema uverenjima mnogih dama, skoro pa “nemoguće misije”.

Zašto je prirodno potamnjivanje kose zdravije

Ono što je najvažnije za prirodne farbe je zapravo da nemaju štetnog dejstva. Prirodni sastojci ne sadrže amonijak, hemikalije, ne gore i ne suše kosu, već je obnavljaju i regenerišu.

Daleko od toga da je ovo “nemoguća misija”. Moguće je potamniti kosu kanom, kafom, kakaom, žalfijom i mnogim drugim prirodnim sastojcima. Dobra stvar je i to što većinu ovih sastojaka imamo u svojoj kući, a neke manje ili više svakodnevno koristimo.

Prirodne metode imaju jednu manu, ako se tako uopšte može nazvati. Postupci se moraju često ponavljati kako bi rezultati bili vidljivi i potrebno je uložiti dosta stpljenja. Međutim, oni ni najmanje ne oštećuju kosu tako da se ova obaveza ne može nazvati nedstatkom.

Postupci za tamniju boju kose

Predlažemo vam da isprobate neke od ovih prirodnih sastojaka i uverite se u njihove neverovatne moći.

Kana

Kana je najbolji način da prirodno potamnite kosu i to čak za više nijansi. Kana je zapravo jedna od najboljih prirodnih farbi za potamnjivanje kose, jer ne sadrži hemikalije i veštačke dodatke.

Kafa

Iako čudno zvuči u praksi daje rezultate. Da, kafa nije samo omiljeni napitak već je i odlična prirodna farba za kosu.

Postupak je sledeći. Skuvajte jaču kafu i kada se malo prohladi sipajte na kosu i dobro utrljajte. Pustite da odstoji oko pola sata, a zatim isperite šamponom. Ovaj postupak treba ponavljati više puta kako bi se dobila malo tamnija nijansa.

Kakao

 

Kakao je omiiljena kuvana poslastica mališana, ali ga ponekad možete iskoristiti i za promenu svog izgleda. Kakao može potamniti boju kose u lepu čokoladnu, ali je ista situacija kao i sa kafom. Postupak traje dugo i potrebno je dosta stpljenja.

Kakao možete sipati u šampon koji redovno kupujete i zajedno sa njim koristiti za pranje kose.

Žalfija

Žalfija je poznata zbog svojih mnogobrojnih lekovitih svojstava. Veoma je delotvorna ako imate sede vlasi i želite da ih prikrijete bez farbanja. Ne može da potamni kosu u tamne nijanse, ali je odlična za blago i potpuno prirodno bojenje, koje može promeniti stajling, izgled učiniti mnogo lepšim, a vas par godina mlađom.

Skuvajte čaj od žalfije i kada se malo ohladi procedite i utrljajte skuvanu vodu na kosu. Ostavite da odstoji oko pola sata, a zatiim normalno šamponom isperite.

Isprobajte ove tehnike i podelite sa nama vaša iskustva. Ako znate još neki način za prirodno potamnjivanje kose budite slobodni da ih podelite sa nama.

Autor: Marija Mitrović – Stojanović

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...

Insulinska rezistencija u trudnoći

Insulinska rezistencija u trudnoći. Insulinska rezistencija je metaboličko stanje...

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici. A slobodno...

Veliki uspeh kruševljanke u Veneciji – Jelena Borovčanin

Veliki uspeh kruševljanke u Veneciji - Jelena Borovčanin. Kruševljnka...