ENZIMSKI PILING ENZIMSKI PILING
Koža je najveći organ ljudskog tela. Sastoji se iz tri sloja: – Epiderm – Derm – Hipoderm Epiderm ili rožasti sloj se nalazi na... ENZIMSKI PILING

Koža je najveći organ ljudskog tela. Sastoji se iz tri sloja:

– Epiderm

– Derm

– Hipoderm

Epiderm ili rožasti sloj se nalazi na samoj površini kože i u zavisnosti od stanja epiderma naša koža će izgledati ili sveža i baršunasta ili umorna i siva. Za održavanje svežine lica potrebno je barem ponekada ukloniti zadebljali rožasti sloj a to se može postići pomoću pilinga. Već smo govorili u predhodnim tekstovima o vrstama pilinga a u ovom tekstu ćemo vam objasniti šta je enzimski piling i zašto je tako božanstven. Kao što ime pilinga kaže, ovaj piling sadrži enzime tj. fermente. To su proteini koji su zaduženi za mnoge reakcije u organizmu i neophodni su za normalno funkcionisanje organizma. Što se enzima u pilingu tiče, to su najčešće enzimi papaje, a njihov zadatak je da otklone orožali sloj kože, pomažu obnavljanju kože, smanjuju manje ožiljke i bore a lice posle njih izgleda čisto, sjajno i ravnije teksture. Može se raditi kao piling u sklopu bioloških tretmana a može se raditi i kao zaseban tretman što zavisi od toga šta želite postići ovim tretmanima. Evo predloga za neke pilinge koji se koriste u kozmetičkim tretmanima:

BIODROGA

Aktivne komponente enzimskog pilinga su papin, ekstrakt papaje, ekstrakt akacije, ekstrakt bambusa i mikrokristalna celuloza.

KLAPP

Aktivne supstance su ananas i papaja.

RENERGIQUES

Tretman enzimskog pilinga koji se može raditi i kao pojedinačni i kao tretman u serijama. Iako ćete često pročitati ili čuti da se enzimski piling koristi u kućnoj nezi, preporučujem da to ipak ostavite za kozmetičke salone jer nakon ovog pilinga koža zahteva i posebnu negu.

Vaš kozmetičar

Autor:  Suzana Stanković, dipl. kozmetičar i estetičar

 

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *