DRAGE NAŠE AKO JOŠ UVEK NISTE ZAVRŠILE SA SPREMANJEM ZIMNICE EVO IDEALNOG RECEPTA: “SOK OD ROZE I CRVENOG PARADAJZA” DRAGE NAŠE AKO JOŠ UVEK NISTE ZAVRŠILE SA SPREMANJEM ZIMNICE EVO IDEALNOG RECEPTA: “SOK OD ROZE I CRVENOG PARADAJZA”
Dani miholjskog leta uveliko traju. Letnje temperature i sunca na pretak. Paradajza na pijačnim tezgama još uvek u izobilju, možda još uvek nije kasno... DRAGE NAŠE AKO JOŠ UVEK NISTE ZAVRŠILE SA SPREMANJEM ZIMNICE EVO IDEALNOG RECEPTA: “SOK OD ROZE I CRVENOG PARADAJZA”

Dani miholjskog leta uveliko traju. Letnje temperature i sunca na pretak. Paradajza na pijačnim tezgama još uvek u izobilju, možda još uvek nije kasno da napravite jedan odličan koktel od mešavine roze i crvenog paradajza
Mi ćemo sigurno još jednu turu, jer ova već polako nestaje. Preukusan je u ovoj kombinaciji, fantastične kašaste konzistencije.

Recept:

10 kg roze paradajza

5kg crvenog paradajza

1 veza listova celera (sitno seckanog)

1/2 kašičice salicila

2 kašičice konzervansa

Soli po ukusu

1 umućeni belanac za premazivanje zatvarača.

Priprema:

Paradajz oprati u hladnoj vodi sa dodatkom belog sirća. Ostaviti da odstoji nekih pola sata, zatim ga oprati u još jednoj vodi bez dodavanja sirća. Iseći ga na sitnije komade i samleti na vodenici ili u super recku ili pak štapnim mikserom. Dodati soli, salicila, konzervansa i listove celera, promešati varjačom i sipati sok od paradajza u sterilisane i dobro osušene flaše, dodati malo suncokretovog ulja ( da se paradajz ne bi ubuđao), zatvoriti ih sterilisanim i dobro osušenim zatvaračima premazanim umućenim belancetom. Odložiti boce na tamnom i hladnom mestu do upotrebe i dobro ih sakriti jer će nestati brzinom svetlosti.

Drage naše vreme pravljenja zimnice polako ističe, bacite se na posao sada, a kasnije uživajte u ukusima!

Autor: Sunčica Stanković

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *