Dodeljene nagrade najboljima od Beograda preko Šumadije do Sokobanje! Dodeljene nagrade najboljima od Beograda preko Šumadije do Sokobanje!
Sa kulturom dugom skoro dve decenije, renomirani beogradski festival „Beogradski pobednik“ koji se nekada održavao u prestoničkom Domu sindikata na Trgu Nikole Pašića već... Dodeljene nagrade najboljima od Beograda preko Šumadije do Sokobanje!

Sa kulturom dugom skoro dve decenije, renomirani beogradski festival „Beogradski pobednik“ koji se nekada održavao u prestoničkom Domu sindikata na Trgu Nikole Pašića već odnedavno na Beogradu na vodi, tradicionalno odlukom stručnog žirija dodeljuje plakete i godišnja priznanja istaknutim kulturnim poslenicima, predstavnicima sedme umetnosti, sedme sile, nacionalnih medija i obrazovnih institucija, vodećim kompanijama u Srbiji za nesvakidašnje, ostvarene i zapažene rezultate tokom minulih godinu dana od poslednjeg održavanja ovog događaja.

Ovim svečanim povodom, nagrađeni su mega popularni glumci, novinari, književnici, nacionalni umetnici. Događaj je emotivnim obraćanjem otvorila pozorišna, filmska i televizijska glumica Ljiljana Blagojević, koja je zahvalila prisutnoj publici na upućenim rođendanskim čestitkama i gromoglasnom aplauzu, doživljavajući ovo priznanje kao počasno i značajno u njenoj 65. godini života. Na sceni su se pridružili i drugi laureati i predstavnici institucija, među kojima je u svojoj kategoriji bio i hotel „Sunce“ iz Sokobanje sa najdužom tradicijom hotelijerstva na jugo-istoku Srbije. Priznanje „Beogradski pobednik“ preuzeo je tehnički direktor ovog objekta od velikog značaja za hotelijerstvo i ugostiteljstvo u Sokobanji, gospodin Stefan Savić koji je prisutnima takođe zahvalio na dugotrajnom aplauzu i ukazanom poverenju. Ovaj hotel na reci Moravici u zelenom srcu Srbije više decenija je bio smatran najboljim u nekadašnjoj Jugoslaviji, potom mu je porodica Miloša Pantelića iz Kraljeva sa dugom tradicijom poslovanja, vratila sjaj hotelsko-ugostiteljskog objekta koji kvalitetom i posebnim uslugama već zauzima visoko mesto u ovim krajevima Srbije. Inicijativa predstavnika „Sunca“ dakako jeste da mladi ljudi iz Sokobanje ostanu u rodnom mestu i nastave da jačaju turizam i ugostiteljstvo. Autentičnom i savremenom turističkom zdanju konačno je vraćena prava blistavost, a kako tvrde kreativci istog zdanja, uskoro će otvoriti vrata kulturnim radnicima i kulturnoj javnosti Srbije uz posedovanje misije i želje da se otrgne od zaborava bogata tradicija, kultura i sve ono što oslikava ovo naše mistično podneblje s upečatljivom istorijom. S pogledom na prirodni fenomen kraškog reljefa planine Rtanj i na planinu Ozren poznatoj u narodu po manastiru Jermenčić iz 14. veka, uverićete se u reči književnika Branislava Nušića: – Sokobanja – Sokograd, dođeš star odeš mlad!

Priznanjem „Beogradski pobednik“ mogu se pohvaliti eminentni i popularni laureati : Ivan Bekjarev jugoslovenski glumac, Vlasta Velisavljević jugoslovenski pozorišni i televizijski glumac, Milica Tomašević glumica, Riblja čorba rok grupa, Miljan Prljeta glumac, Iva Štrljić glumica Jovana Jelovac Čavnić glumica, Aleksa Nedeljković etno umetnik i tenor, Jelena Đorđević Popović voditeljka Radio-televizije Srbije i glasovna glumica (zvanični glas za crtani lik „Pepa Prase“ i „Mini Maus“ s licencom kompanije Walt Disney), Tamara Radovanović glumica, Nikola Radanović istaknuti novinar i promoter u beogradskoj kulturi, Andrija Jorgić direktor „Borbe“, Ammar Mešić glumac, Branko Janković glumac, TV serija „Igra sudbine“, TV serija „TATE“, Božica Velousis slavna srpska pesnikinja i humanitarka, prof. Tatjana Olujić violinistkinja, Snežana Mišković Viktorija rok zvezda, Jelena Tomašević pevačica i mnogi drugi istaknuti stvaraoci na umetničkoj i medijskoj sceni Balkana.

Foto: Google i privatna arhiva

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *