DOBRODOŠLICA DECEMBRU

Stigao nam je i decembar sa svim svojim čarima. Kao prvo ja obožavam zimu i sneg, što će mnogi smatrati čudnim. Volim sve ono što nam donosi zima. Crvene noseve, hladne ruke, kape, šalove, rukavice… Volim kada hladne ruke ugrejem šoljom tople kafe ili čaja. Kada crven nos ugrejem tako što uronim njim u knjigu koja me odnese. Volim kako u decembru sve miriše na radost i praznično raspoloženje. Volim kako sija moj grad, kako počinje da živi jedan sasvim novi život. Volim okićene ulice, prolaznike koji žure, sneg koji stidljivo počinje da pada.

A ja…. ja se u decembru pretvorim u velikog plišanog medu koji se svemu raduje, kao malo dete. Volim da šetam ulicama i posmatram prolaznike, da sednem u omiljeni kafić i polako ispijam svoj omiljeni napitak, kafu. Da zamišljam i razmišljam kako ću ove godine ukrasiti kuću. Volim onaj osećaj kada cela uronim u ogroman šal iz kog mi samo oči vire 🙂 Način na koji mi rukavice greju prste i dlanove, kao da svaki konac zna kakav položaj treba da zauzme kako bi cela ruka bila topla. Volim kako se deca raduju prvom snegu, kako uživaju u sankanju… Njihov iskren smeh je ono što ostavlja najjači utisak na mene.

Prija mi osećaj kada posle radnog dana i šetnje do kuće, uz obavezno razgledanje izloga, obučem najudobniju trenerku dva broja veću, ušuškam se na svoje mesto i uz knjigu ili omiljeni časopis raspustim misli. Kada obaveze mogu da sačekaju, pravim svoj raspored poslova… prija mi sve to vreme koje je samo moje i važi samo za mene.

Takođe volim i držanje za ruke sa mojim suprugom dok u šetnji gledamo našu devojčicu koliko je porasla 🙂 Ipak je to vreme nezamenljivo! Ona tako brzo raste, da želim svaku sekundu samo za sebe i nju. Decmbar je mesec kada ćemo nas troje, zajedno, kititi jelku, našu kuću, kada biramo poklone. Decembar je mesec za neke nove početke, ili bar postavljanje novih početaka. Vreme muzike i igre. Vreme praštanja, jer sve što nije valjalo neka ostane u staroj godini, a u novoj sa sobom ponesite samo osmeh i dobro raspoloženje. Uz par pravih prijatelja i porodice koja vas voli i koja je uvek uz vas, osim osmeha i dobrog raspoloženja više vam ništa i ne treba. Neka vam ovaj decembar bude jedan od najboljih 🙂

Preuzeto sa sajta:

https://dolistyle.wordpress.com/

Autor: Lidija Gajić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...