DISNEY NIGHT

Leto se približilo kraju, sezona odmora polako se završava, a školarci pripremaju se za početak nove školske godine. Neko tek kreće u svoju novu životnu avanturu, dok drugi nastavljaju tamo, gde su stali pre nego što su otišli na odmor. Da bi 2. septembar prošao svima na radost, u nedelju 1. septembra bio je održan koncerat u Beogradu u WEST 65 pod nazivom „Disney Night“.  Ulaz na događaj bio je besplatan, a deca su se zabavljala od srca. Na samom početku nastupale su male balerine  iz škole „BeoBalet“, koje su nas iznenadile ne samo dobrim nastupom, već i pevanjem. Mladi gitaristi iz „Kreativni kurs Gitare“ su nam svirale klasiku, i pokazali da sviranje gitare je zabavno. Ovde su roditelji koji su bili zainteresovani, mogli da upišu svoje dete na balet i gitaru. A nakon ovih predstava svi smo mogli da uživamo u Diznijevim pesmama, na kojima smo mi odrasli (a i par savremenih):

rrem

Aladin, Uspavana lepotica, Mala Sirena (svi se sećamo „Under the sea“), Pepeljuga, Anastazija („Once Upon a December“), Zlatokosa, Mulan, Lepotica i zver, Zaleđeno kraljevstvo („Let it go“) (savremena princeza zaslužila je da bude na spisku). Bilo je lepo setiti se svih ovih pesama i otpevati ih zajedno sa decom uz neki ples.

Savremena Osnovna škola poklonila je deci slagalicu, koju su u pauzama između nastupa, plesa i zabave, polako sklapala. (pored toga su pomogli da ceo ovaj događaj bude sproveden)

Ali, najveću radost u deci izazvala je fontana na trgu u kompleksu WEST 65. Naime, to su male strujice vode koje izbijaju iz pločnika. Prava zabava pored „bazena“. Deca su se bukvalno kupala. Neko je preskakao kroz vodu, neko je pokušao svojim malim stopalcetom da stane na nju, dok su se drugi valjali i uživali u tim kaplicama, što su padali na njih. Neko je čak poneo i pištolje na vodu da bi se zabavio još više. (šta je porebno više u topli dan, nego zabava pored vode sa drugarima). Neko se „kupao“ u odeći,  dok su drugi imali svoj „improvizovani“ kupaći

U večernjim satima upalili su i svetla tako da je fontana dobila  još i boje.

dav

Ovo  bio je vrlo zabavan način da se deca upoznaju na kreativan način sa raznom muzikom, da puste svoje emocije da plešu u ritmu. I naravno, pored takve zabave, niko nije slavio kraj leta ili kraj raspusta. Nego baš suprotno, početak nečeg zabavnog, nečeg većeg- nove školske godine.

Zahvalna sam na ovom druženju, i na tome da su pokazali da nije potrebno mnogo za radost i veselje, i da nova školska godina može da bude vrlo zabavna, atraktivna i kreativna .

rrem

A pošto je škola počela , želim svim prvacima srećan početak njihovog školovanja. Ovo je vrlo uzbudljiv period u njihovom životu i počinje novo poglavlje. A za nas, koji su već  prošli neki put sa našim đacima, neka nam godina bude uspešnija nego prethodna i da nam se deca raduju, kao na ovom „Disney Night“ koncertu.

Autor: Kristina Jovičić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...