Detoksikacija organizma u jesen

Na red nam dolazi jedna mnogo važna tema prvenstveno za vaše zdravlje, pa onda i za vaš lepši fizički izgled. A takođe i za vaš celokupni kvalitet života. Danas pričamo o jesenjem detoksu  organizma. Pre svega želim da kažem par reči o tome šta je to detoksikacija.

To je oslobađanje od otrova iz organizma i tela kao i oslobađanje otrova sa stvari sa kojima dolazimo u dodir. Donosim vam jednostavne trikove koji će iz vašeg tela izbaciti nepotrebne stvari i osloboditi vam zdrav organizam.

hidratacija

Hidratacija

Unosite što više tečnosti u svoj organizam. Što više budete pili tečnosti to ćete više nezdravih stvari izbaciti iz svog organizma. Trebalo bi da svaki dan pijete bar 2l vode kako bi uspešno detoksikovali organizam. Ako budete želeli možete jedan dan piti samo vodu jer su prednosti takve detoksikacije višestruke. Od mršavljenja, smanjenje umora, prevencija glavobolje, lepše kože do redovne probave.

voda-sa-limunom

Pametne vode

Da bi svaki dan bili bar malo detoksikovani u običnu vodu ubacite malo limuna ili krastavca. Limun je po prirodi kiseo i on će vašem telu nadoknaditi prirodne alkale i pročistiće vašu jetru. A krastavac je pun kalcijuma pa će vam hidrirati  organizam ali i podstaknuti izbacivanje viška tečnosti iz organizma.

kokosovo-ulje

Kokosovo ulje

Započnite i završite svoj dan uz kašičicu kokosovog ulja. Poznato je da ono ubrzava metabolizam i reguliše gljivice u organizmu. Kokosovo ulje je odlično u kafi i čaju i smoothie napicima. Kokosovo ulje možete uzimati svaki dan po jednu kašičicu ujutru i uveče.

zdrava-ishrana

12 satni post

Između večere i doručka napravite post od 12 sati. Prvih 6 do 8 sati vaše telo biće usmereni na probavu, a poslednja 4 sata na detoksikaciju i sagorevanje masnoća. Ovaj post će vam očistiti organizam i topiće vaše kilograme.

vezbanje

Zagrejavanje

Sigurno znate da je sauna odlična za detoksikaciju, međutim nismo uvek u mogućnosti da odemo tamo. Postoji jednostavnija i isplativija alternativa kojom možete postići veoma sličan efekat. Možete ugrejati svoj dom kuću ili stan i vežbati. A to će vam doneti dosta dobrobiti po vaš organizam. Poboljšaće vaš imunološki sistem, a može smanjiti i pojavu celulita.

Izvor: Elle

Autor: Milica Đorđević

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...