Dečja nedelja i ove godine obeležena tradicionalno

Dečja nedelja i ove godine obeležena tradicionalno.  Dečja nedelja je tradicionalno obeležena u svim vrtićima, drugim obrazovnim ustanovama, kulturnim centrima i ostalim scenama koje podržavaju kulturno-umetnički program. Niz priredbi, predstava, izložbi, maskenbala. Društvenih igara i mnogih zabavnih aktivnosti, ostaće najmlađima u posebnom sećanju. Ali i nesvakidašnji obilazak ekološkog parka na Avali u organizaciji humanitarke i književnice, Božice Velousis.

decja-nedelja

Dečja nedelja slavi pravo dece, njihovo visočanstvo i priliku da uživaju u čaroliji detinjstva. Tokom prvih dana, prilika je da deca pokažu svoje talente, veštine i sposobnosti. Potom se uči humanosti, da znaju da je drugarstvo, poverenje, tolerancija i uvažavanje najvažnije što će poneti iz vrtića.

Beogradski mališani iz jedne od obrazovnih ustanova, imali su prilike da u nesvakidašnjoj organizaciji domaće književnice. Uživaju u kreativnom programu, koji zapravo predstavlja vid rekreativnih aktivnosti. Oni pohađaju predškolsku ustanovu, prvi, drugi i treći razred Osnovne škole. A jedan od ovih dana proveli su na Avali, pored jezera i u igri sa životinjama.

Dečja nedelja i ove godine obeležena tradicionalno

Osnovni dokument za planiranje i sprovođenje aktivnosti tokom Dečje nedelje je Konvencija UN o pravima deteta usvojena 1989.godine, a programski ciljevi projekta se iz godine u godinu prilagođavaju potrebama i problemima dece.

Dečja nedelja je nacionalna manifestacija i predstavlja uspešan model saradnje države, različitih civilnih i strukovnih organizacija, povezivanja svih važnih aktera u zaštiti dečijih prava. Svake godine realizuje se u cilju poboljšanja položaja deteta u Srbiji, a Božica Velousis je ovim nezaboravnim gestom, još jednom osvojila najmlađe!

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...