Dečja nedelja i ove godine obeležena tradicionalno

Dečja nedelja i ove godine obeležena tradicionalno.  Dečja nedelja je tradicionalno obeležena u svim vrtićima, drugim obrazovnim ustanovama, kulturnim centrima i ostalim scenama koje podržavaju kulturno-umetnički program. Niz priredbi, predstava, izložbi, maskenbala. Društvenih igara i mnogih zabavnih aktivnosti, ostaće najmlađima u posebnom sećanju. Ali i nesvakidašnji obilazak ekološkog parka na Avali u organizaciji humanitarke i književnice, Božice Velousis.

decja-nedelja

Dečja nedelja slavi pravo dece, njihovo visočanstvo i priliku da uživaju u čaroliji detinjstva. Tokom prvih dana, prilika je da deca pokažu svoje talente, veštine i sposobnosti. Potom se uči humanosti, da znaju da je drugarstvo, poverenje, tolerancija i uvažavanje najvažnije što će poneti iz vrtića.

Beogradski mališani iz jedne od obrazovnih ustanova, imali su prilike da u nesvakidašnjoj organizaciji domaće književnice. Uživaju u kreativnom programu, koji zapravo predstavlja vid rekreativnih aktivnosti. Oni pohađaju predškolsku ustanovu, prvi, drugi i treći razred Osnovne škole. A jedan od ovih dana proveli su na Avali, pored jezera i u igri sa životinjama.

Dečja nedelja i ove godine obeležena tradicionalno

Osnovni dokument za planiranje i sprovođenje aktivnosti tokom Dečje nedelje je Konvencija UN o pravima deteta usvojena 1989.godine, a programski ciljevi projekta se iz godine u godinu prilagođavaju potrebama i problemima dece.

Dečja nedelja je nacionalna manifestacija i predstavlja uspešan model saradnje države, različitih civilnih i strukovnih organizacija, povezivanja svih važnih aktera u zaštiti dečijih prava. Svake godine realizuje se u cilju poboljšanja položaja deteta u Srbiji, a Božica Velousis je ovim nezaboravnim gestom, još jednom osvojila najmlađe!

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Promenili smo ukrase, a jesmo li život?

Promenili smo ukrase, a jesmo li život? I ove...

Šta čitati ove zime?

Šta čitati ove zime? Zima mi je oduvek bila...

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa....

Da li je i on bolestan?

Da li je i on bolestan? Polako se približavamo...