DANCE SUPRISE – PLES IZNENAĐENJA

Uvek se zapitate koje iznenadjenje da priredite prijateljima, porodici ili voljenoj osobi koje će pamtiti i koje će obeležiti proslavu bilo da je u pitanju proslava, punoletstvo ili romantično venčanje. Najpopularniji plesni stil koji je najatraktiviniji i najintresantniji je bellydance- trbušni ples. Bellydance je vrsta plesa koja uz zavodljive pokrete, atraktivnu muziku i plesne kostime nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Bellydance suprise potiče na području Egipta, Turske i Arapskih država gde su najbogatiji ljudi na svojim proslavama kao specijalno iznenadjenje večeri iznajmljivali najbolje trbušne plesačice koje su svojim plesom i plesnim pokretima ulepšavale njihove proslave. Sada i na području naše zemlje bellydance je postao sastavni deo proslava. Kostimi za bellydance obuhvataju elegantne plesne sandale, suknje napravljene od najfinijih materijala, štrasa, svarovski cirkona i resa, od srebrnih ili zlatnih detalja, koje naglašavaju stomak i crte tela, na rukama je naglašen nakit ili svilene rukavice, često uključuju rekvizite poput krila za bellydance, svilene marame i vatrene rekvizite. Pripreme za nastup obuhvataju pripremu koreografije, rad sa rekvizitima, pripremu adekvatne muzike i animacije gostiju. Tehnika trbušnog plesa je jedna od najtežih u svetu plesa, jer zahteva odličnu kondiciju, tehniku disanja, tehinku izolacije, okreta i zavodljivih pokreta. Najkarakterističniji pokret je shimi koji obuhvata brze pokrete kukovima. Bellydance obuhvata više stilova: oriental, drum, shabi, ballady, saidi, tribal…

Plesne škole u Kragujevcu, Beogradu i Nišu rade bellydance show. Jedna od najpopularnijih plesnih škola u Srbiji je La Luna koja je u 2019. uzela najveći broj nagrada na plesnim takmičenjima, koncertima kao i učešću u najpopularnijoj emisiji „Ja imam talenat“. Možete posetiti sajt plesnih škola i pogledati kako izgledaju nastupi plesačica.

Ukoliko želite da priredite specijalno iznenadjenje za vaše najdraže osobe koji će im zauvek ostati u pamćenju, ovaj plesni stil je najatraktivniji. Trbušni ples je interesantan kako za mušku tako i za žensku populaciju. Sve veći broj devojaka i žena žele da nauče ovu vrstu plesa jer je zavodljiva, senzualna i atraktivna, a muškarci ne ostaju ravnodušni ukoliko im priredite ovakav jedan spektakl koji će definitivno obeležiti vašu proslavu i koji će se dugo prepričavati.

Autor: Ivana Strahinjić, sertifikovani plesni trener i fitness instruktor

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...