DANCE SUPRISE – PLES IZNENAĐENJA DANCE SUPRISE – PLES IZNENAĐENJA
Uvek se zapitate koje iznenadjenje da priredite prijateljima, porodici ili voljenoj osobi koje će pamtiti i koje će obeležiti proslavu bilo da je u... DANCE SUPRISE – PLES IZNENAĐENJA

Uvek se zapitate koje iznenadjenje da priredite prijateljima, porodici ili voljenoj osobi koje će pamtiti i koje će obeležiti proslavu bilo da je u pitanju proslava, punoletstvo ili romantično venčanje. Najpopularniji plesni stil koji je najatraktiviniji i najintresantniji je bellydance- trbušni ples. Bellydance je vrsta plesa koja uz zavodljive pokrete, atraktivnu muziku i plesne kostime nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Bellydance suprise potiče na području Egipta, Turske i Arapskih država gde su najbogatiji ljudi na svojim proslavama kao specijalno iznenadjenje večeri iznajmljivali najbolje trbušne plesačice koje su svojim plesom i plesnim pokretima ulepšavale njihove proslave. Sada i na području naše zemlje bellydance je postao sastavni deo proslava. Kostimi za bellydance obuhvataju elegantne plesne sandale, suknje napravljene od najfinijih materijala, štrasa, svarovski cirkona i resa, od srebrnih ili zlatnih detalja, koje naglašavaju stomak i crte tela, na rukama je naglašen nakit ili svilene rukavice, često uključuju rekvizite poput krila za bellydance, svilene marame i vatrene rekvizite. Pripreme za nastup obuhvataju pripremu koreografije, rad sa rekvizitima, pripremu adekvatne muzike i animacije gostiju. Tehnika trbušnog plesa je jedna od najtežih u svetu plesa, jer zahteva odličnu kondiciju, tehniku disanja, tehinku izolacije, okreta i zavodljivih pokreta. Najkarakterističniji pokret je shimi koji obuhvata brze pokrete kukovima. Bellydance obuhvata više stilova: oriental, drum, shabi, ballady, saidi, tribal…

Plesne škole u Kragujevcu, Beogradu i Nišu rade bellydance show. Jedna od najpopularnijih plesnih škola u Srbiji je La Luna koja je u 2019. uzela najveći broj nagrada na plesnim takmičenjima, koncertima kao i učešću u najpopularnijoj emisiji „Ja imam talenat“. Možete posetiti sajt plesnih škola i pogledati kako izgledaju nastupi plesačica.

Ukoliko želite da priredite specijalno iznenadjenje za vaše najdraže osobe koji će im zauvek ostati u pamćenju, ovaj plesni stil je najatraktivniji. Trbušni ples je interesantan kako za mušku tako i za žensku populaciju. Sve veći broj devojaka i žena žele da nauče ovu vrstu plesa jer je zavodljiva, senzualna i atraktivna, a muškarci ne ostaju ravnodušni ukoliko im priredite ovakav jedan spektakl koji će definitivno obeležiti vašu proslavu i koji će se dugo prepričavati.

Autor: Ivana Strahinjić, sertifikovani plesni trener i fitness instruktor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *