Da se zasladimo: Muffins Da se zasladimo: Muffins
Muffins su mali , slatki kolačići koji su stekli veliku popularnost kao dekorativni deo slatkih stolova za dečije rođendane, a boga mi i za... Da se zasladimo: Muffins

Muffins su mali , slatki kolačići koji su stekli veliku popularnost kao dekorativni deo slatkih stolova za dečije rođendane, a boga mi i za rođendane odraslih. Jako su zahvalni za pripremu i daju veliku slobodu u dekoraciji. Kao i što se da videti mi smo ih garnirali crvenim voćem i ukrasili umućenim šlagom u nijansama plave i zelene boje i posipali dekorativnim mrvicama. S’obzirom da se spremaju od sastojaka koje svako već ima u kući, predlažem da odmah krenemo. Ako ste za, evo šta ce vam trebati za njihovu pripremu.

Recept za 12 mafina:

3 jaja

128 gr kristal šećera
256 gr pšeničnog brašna
7 gr pr peciva
1 prstohvat soli
100 ml 
ulja
128 gr pekarskog jogurta
Rendana kora 1 limuna
Crveno voće

Priprema:

Pomešati suve sastojke. Jaja uz dodatak šećera i soli , umutiti penasto. Dodati tečne sastojke, sjediniti žicom za mućenje, zatim suve, rendanu koru i sve sjediniti žicom za mućenje. Staviti po 2 kašike smese u korpici za mafine, dodati crvenog voća i na kraju još po 2 kašike smese. Bitno je da ih ne punite skroz do vrha, jer ce iscureti prilikom pečenja. Peći u zagrejanoj rerni, 15 minuta na 180 stepeni. Izvaditi iz rerne, sačekati da se ohlade i dekorisati po želji.

Uživajte i prijatno!

Autor: Sunčica Stanković

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *