DA LI ŽIVIMO TUĐU VIZIJU ?!

Dešava se prilično često da zbog svih spoljnih okolnosti sve više ljudi u svojim kasnim tridesetima, a neki i ranije, zaključuje da su izgubili sebe ili ako imaju sve, da ipak nemaju ništa. Neki samo utvrde da im nedostaje strasti i motivacije. Međutim, ispod nedostatka strasti i motivacije često se krije nedostatak jasne vizije ili čak nedostatak vere ili istrajnosti prilikom mogućnosti ispunjenja željenog.

Ponekad nam baš manjak strasti i motivacije, kao crvena lampica, pokazuje da smo na pogrešnom putu. Kada se upali crveno svetlo, umesto da nas obuzme teskoba ili gorčina, trebamo zastati i pogledati u sebe. Još je Jung davno zaključio da najčešće prvu polovinu života živimo ispunjavajući nečiju viziju, a onda, ako smo dovoljno hrabri, ostatak života zaista živimo život kakav želimo.

Kreiraj svoju životnu viziju

Ako ste se negde usput, u ispunjavanju životnih ciljeva, izgubili ili samo zastali jer niste sigurni kojim putem dalje nastaviti, za početak zastanite i kreirajte viziju života kakav želite. Želite li doći do jasne vizije, važno je osigurati glavne uslove za njeno stvaranje.

Svi znamo da nam ponekad najbolje ideje padaju na pamet neposredno pre sna ili kad ne razmišljamo intenzivno o nečemu. Teško ćemo kreirati primamljivu viziju opterećeni svakodnevicom ili stresom. Kao i za stvaranje svih velikih dela u životu i za kreiranje životnih ciljeva i prioriteta, potrebni su pre svega mir i vreme.

Vratite se u realnost

Od svih stvari koje ste zapisali kao svoje ciljeve, izdvojite one za koje smatrate da ih možete ostvariti. Pritom slobodno budite malo nerealni, odnosno, postavite kriterijume malo više od onoga što mislite da možete. Ako nešto ne bude išlo tačno prema planu, budite fleksibilni, ali nemojte odustati od konačnog cilja.

Ne zaboravite da ne postoji trenutak koji je dobar za odustajanje od kreiranja života kakav želite !

Život nema generalnu probu…

 

Šta je sa mogućim preprekama ?!

Unapred sagledajte sve ono što vas može sprečiti na putu ostvarenja želja i ciljeva. Napravite plan kojim ćete, uprkos svemu i svima, osigurati njihovu realizaciju.

 

Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...