DA LI SE UKLAPAŠ U DRUŠTVO ?

Revolucija je uvek aktuelna. O njoj se može govoriti kao o radikalnoj promeni društvenih odnosa. I ne samo da se trenutno dešava nego svi mi u njoj aktivno učestvujemo. Aktivnost koja menja naše vreme i oblikuje budućnost, onu digitalnu, pre svega.
Pri tom, menja se i način na koji obavljamo svakodnevne zadatke, kao i to koje će se obaveze u budućnosti obavljati a koji će zadaci biti potpuno digitalizovani.
Sve promene sastavljene su od izazova i od činjenice da se nešto završava dok istovremeno nešto drugo počinje. Poriv na promene nosi u sebi i promenu tačke gledišta na odnose koje gradimo sa drugim ljudima. To je podjednako i prilika isto koliko je i izazov (a nekima i prepreka). Povećane su šanse za nove prilike i načine, ali takođe, povećana je i nejednakost. Ipak, ovo pruža mogućnost da se u prve redove probiju i oni koji do sada tamo nikada nisu ni bili.
Ovo se pre svega postiže tako što ćeš naučiti da razlikuješ u mnoštvu informacija lažne od istinitih, ali i da filtriraš informacije.
Fokus napredovanja kome težiš trebalo bi da bude na razvijanju socijalne inteligencije, u cilju što produktivnijeg rada. 
Možda će ti se učiniti kako kreativnost nema velikih šansi u odnosu na tehnologiju, kako je poređenje površno jer se poziva na staru ili jednostavno neverovatnu ideju o značaju kreativnog uma, onako kako si ga većinu vremena shvatao. Ipak, trendovi te pozivaju da budeš otvoren prema novim idejama. 
Kroz svoje lično iskustvo počećeš da veruješ da je kreativnost suštinski deo tvoje prave prirode. Prepreke su samo neprirodne kočnice procesa, kao što je i normalno i izvesno otvaranje novih svetova kao odgovor na prepuštanju ovom procesu. 

„Od svakog čoveka traži se da postane samo ono što od njega zahteva kreativnost.“

Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....