Da li je sredina zlatna?

Da li je sredina zlatna? Odrasli smo na područiju planete gde važi narativ najbezbednije je biti  na zlatnoj sredini bilo čega što radimo u životu. A da li je ta zlatna sredina zapravo korisna za čoveka i njegov prosperitet? O tome ćemo u ovom tekstu razmatrati na osnovu naših razmišljanja i iskustva iz života.

Pomenuta zlatna sredina je možda bezbedna jer nas štiti od nekih izvesnih rizika. Međutim taj narativ nas ograničava da izađemo iz zone komfora i iz nekih  naših izmišljenih okvira.  U glavi nam je: daj da ne talasam previse ipak je sredina bezbedna, bolje vrabac u ruci nego golub na  grani. A šta ako nam vrabac nije dovoljan?

Da li je sredina zlatna?

Kada si tamo negde iznad sredine onda si možda previse, a kada si ispod te sredine onda nisi dovoljno. Šta ako zlatna sredina nije model življenja u  balansu nego model življenja u  stagnaciji?

Da li je sredina zlatna?
Da li je sredina zlatna?

Da li zlatna sredina možda znači biti prosečan u svemu? Da li zlatna sredina znači biti i suviše predvidiv za okolinu, za društvo, za naše bliske ljude?

Zlatna sredina  se može objasniti kao umeće postizanja kompromisa, ali nije jedini ispravni princip posmatranja i delovanja u životu, zato što kompromis ne postoji uvek i nije ga uvek moguće postići. Da li to onda znači da ćete bez obzira na to ipak ostati tu gde jeste? Da ne bi bilo slučajno još gore.

Dajte sebi slobodu i pravo da budete više, da imate više, da ostvarujete više. Ako težite nečemu višem imaćete mogućnosti da dostignete to više i da postignete svoj veći potencijal koji imate. Kao što ga imaju i svi drugi ljudi samo je pitanje da li svoj potencijal podstičete i da li ga koristite?

Da li je sredina zlatna?

Trebate se osloboditi svih okova koje nose vaša nasleđena, stečena uverenja i mišljenja da morate biti na sigurnom pa bi postizali prosperitet. Ne morate, na sigurnom je sve viđeno i poznato. U neizvesnosti je prilika za prosperitetom. Biti siguran ne mora da znači da je neko ispunjen, a kada čovek unutar sebe nije ispunjen to znači da nije dobro sam sa sobom, a onda mu je džaba sva sigurnost ovog sveta.

Da li je sredina zlatna?
Da li je sredina zlatna?

Trebate slediti svoje instinkte, potrebe i želje, koliko god da su velike, daleke. Bez obzira da li će vas okolina podržati, razumeti i bez obzira da li će znati da se nosi sa  vašim ambicijama. Trebate se usuditi da pucate na visoko, zbog toga što je pitanje ko je onaj ko određuje ko je za velike poduhvate, a ko nije? Mislim da takav neko  ko to određuje  ne postoji, već da mi  individualno ili ograničavamo  ili osnažujemo sami sebe.

Da li je sredina zlatna?
Da li je sredina zlatna?

Ne budite zaglavljeni u procesu svog rasta danas zbog nekih stavova koji su bili smišljeni i primenljivi za neko drugo vreme tada je možda i bilo u redu da se kroz život vodimo tim argumentum zlatna sredina je najbolja zato što je tada bilo drugačije društvo sa mnogo više saosećajnosti za drugo lice.

Da li je sredina zlatna?

Sada nije  više to vreme na žalost ili na sreću kako za koga. Međutim, sada ako ne želite da gledate na život tim argumentum možete delovati prosečno, neosvešćeno ili needukovano, a šteta je da to tako bude jer mi verujemo da vi u sebi imate snage  kvalitete da budete mnogo, mnogo više od prosečne ličnosti. Nije baš svako lutanje gubljenje vremena, neko lutanje je i traganje za sobom.

Samo napred, samo  hrabro i samo jako.

Autor: Milica Đorđević

 

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....

Kako odabrati pravi kupaći kostim za svoju građu?

Kako odabrati pravi kupaći kostim za svoju građu? Leto...

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...