Da li imate plan za savršen dan

Kažu da svaki mudar čovek ima planove i da je to ključ produktivnog života. Baš zbog toga želimo da pričamo o planovima za savršenu svakodnevnicu i generalno takve dane.

Prema tome idemo u organizaciju savršenog dana. Kada kažemo savršeno mislimo baš na ono što je vama prijatno. To je onda savršeno za vas jer univerzalno savršenstvo ne postoji i mislimo da je to odlična vest jer upravo zbog toga možemo biti svoji, posebni, drugačiji na svoj način.

Savršen dan može biti neki vama poseban dan ili može biti bilo koji dan. Naš izbor je pao na nedelju pa ćemo vam predstaviti plan za savršenu nedelju.

Druženje sa bližnjima: porodicom, prijateljima

Nedelja kao zadnji dan u sedmici je odličan tajming za druženja posle radne sedmice. Organizujte druženje kućnu žurku. Zajedničko gledanje filmova. Karaoke party. Šetnju  ili nešto slično.

Posvetite deo svog vremena u danu svom poslu, svojim interesovanjima, svom hobiju

2-3 sata u danu posvetite nečemu što ima veze sa vašim poslom, pa makar to bilo pisanje planova i obaveza za najbliži naredni period. To vreme u danu možete da posvetite i aktivnom razmišljanju o realizaciji nekog konkretnog plana. Ili ipak nešto dugo što ima veze sa onim čime se vi bavite.

Odvojite vreme u tom danu za negu vašeg tela, lica

Odite u teretanu ili trenirajte kod kuće. Odite na neki tretman lica u kozmetički salon ili sami napravite neki tretman od namirnica koje imate u kući i osvežite svoje lice. Zakažite sebi neku masažu tela ili neka vas neko kod kuće izmasira. Spremite sebi neku lepu kupku. Poenta je da se pobrinete za svoje telo ali i da ugodite sebi.

Čitajte svaki dan po malo

Kao što svoje telo punite energijom neophodno je da napunite i svoj um energijom, jer je to vaš unutrašnji svet, a on vas na neki način drži prisutnima ovde. Da on ne postoji mi bi bili izgubljeni. Zato budite mu zahvalni i posvetite mu se kroz čitanje. Molitvu ili meditaciju. To su resursi koji ga napajaju energijom i čine ga jačim, boljim, razvijenijim, naprednijim.

I na kraju nađite vreme za odmor u kom možda nećete raditi ništa konkretno tada je dovoljno samo da postojite i da odmarate.

U popis ovih aktivnosti za savršen dan možete svakako ubaciti i neku svoju aktivnost. Nećete nikako pogrešiti. Samo budite neko ko će brinuti do sebi. Neko ko će ovakve stvari raditi redovno za sebe.

Autor: Milica Đorđević

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...