DA LI CILJ IPAK OPRAVDAVA SREDSTVO ?

„Ako ne stojiš čvrsto iza onog što želiš, pašćeš zbog bilo koje sitnice“

Svako je bar jednom čuo za ovu izreku. Svaki kraj u nečemu, opravdava sredstvo koje je dovelo do njega. U poslovnom svetu, svako je svakom konkurencija tako da je sve prihvatljivo i da, sredstvo uvek nađe način da bude opravdano.

  Konkurentne strane znaju da budu veoma okrutne i dugoročno gledano, uvek neko mora da izgubi. Ako želiš da pobediš, onda unutar svog posla moraš da izgradiš poverenje. Kako sa saradnicima na koje si upućen tokom rada, tako i sa potencijalnim klijentima. 

Uspeh dođe i ode, integritet ostaje

Svako ko je uspešno izgradio svoje ime u nekom poslu, zna da je osnova tog uspeha bio integritet. Radi ono što je ispravno, bez obzira da li na to neko gleda ili ne, gradi poverenje i autentičnost i sve to neće proći nezapaženo. 
 

Može li se integritet monetizovati ?!

 Ključne osobine koje su ti potrebne da bi bio u samom vrhu posla kojim se baviš, ne mogu nikada da se kupe ali mogu da budu integralni deo u infrastrukturi tvog poslovanja. Integritet stvara poverenje koje rezultira profitom. Konzistentnost je takođe važna, kako klijenti ne bi stekli utiske koji su ustvari antiteza stvarnosti onakve kakva je unutar tvog radnog okruženja. 
 

Genijalnost- proces ili dar ?!

Ova osobina može da se posmatra kao proces primenjivanja ideja, bilo da su u pitanju stare ili nove ideje, u cilju rešavanja izazova i problema koji su javljaju tokom obavljanja planiranih zadataka. Zapravo, to je proces pronalaženja odgovora na pitanje „Kako ?“

Pionirski duh predstavlja javljanje načina za prevazilaženje prepreka koji su sastavni deo čovekove prirode. Ove prepreke uglavnom se odnose na rešenja za sutrašnje izazove, čime se otvara nova perspektiva, dodaje nova vitalnost i novi horizonti u projektu na kom radiš. 
„Održivi razvoj zahteva ljudsku genijalnost. Ljudi su najvažniji resursi.“

 Poznat ti je ovaj koncept i želiš da još malo naučiš o njemu i počneš da ga primenjuješ kao svakodnevnu naviku u svemu što radiš ? Na pravom si mestu.

Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Pesma Uroša Stefanovića na TOP listi svetske muzike!

Pesma Uroša Stefanovića na TOP listi svetske muzike! Uroš...

Svoja sam!

Svoja sam! Krckaju radijatori, znači sada je oko 6h...

Premijerno 27.02. – „Akvamen i izgubljeno kraljevstvo“

Premijerno 27.02. - „Akvamen i izgubljeno kraljevstvo“. Hit film...

Venčanice, moda, poezija: Rekla sam DA u salonu venčanica

Venčanice, moda, poezija: Rekla sam DA u salonu venčanica....