DA ČARŠIJA PREPRIČAVA DA ČARŠIJA PREPRIČAVA
Sputavamo sebe čitav život. Nekada sputavamo ponašanje,nekada emocije,a nekad stil oblačenja. Dosta je! Nema više sputavanja,idemo hrabro kroz život. Obuci to što želiš,reci sebi... DA ČARŠIJA PREPRIČAVA

Sputavamo sebe čitav život. Nekada sputavamo ponašanje,nekada emocije,a nekad stil oblačenja. Dosta je! Nema više sputavanja,idemo hrabro kroz život. Obuci to što želiš,reci sebi da si lepa i u svet. Napukla ti nit na čarapi? Mogu je primetiti mnogi,pa šta? Pukla je,zakačila si,nikom ništa. Taj ko se uhvatio tvoje petlje na čarapi nema svoju. Smeješ se glasno na ulici? Smej se mila,tuđ smeh još nikog nije ubio,to je lek. Taj kome smeta smeh,neka bude gluv u duši iza svoje tišine. Ljubiš se na javnom mestu? Neki će misliti da je to strašno. Ljubav nije greh mila moja. Ona je sve i sve je ljubav. Ko ne ume da voli ne treba da živi. Plačeš glasno,nekima će i to da smeta. Plači slobodno,da suzama opereš dušu,da izbaciš tugu.

Osoba koja guta suzu rizikuje da je proguta soptvena. Piješ samo običnu kafu i kiselu? Drugi će reći da to nije ,,fensi”. Pijemo sve što prija,neće nam zapad,pojedini moderni kafići nametati svoje mišljenje kao želju. Slušaj,gledaj,voli,želiš da ti duša traži. Ne stidi se čaršije. Šta god ti uradila čaršija će da prepričava. To je dobro! Znači da vrediš! Nisi u moru istih riba. Kada se riba razlikuje tada je i pravi pecaroš bolje primeti i ulovi. Ta riba je njemu redak primerak. Budi i ti redak primerak u moru istih,iskopiranih. Teraj svoj fazon,dok zle misli šušketaju okolo. Pusti ih mila! Ljudi će da pričaju ma da si i savršena. Svojom energijom diži prašinu. Ko ne može da izdrži dok mu pada u oči,neka se sakrije jer za bolje i nije. Želim ti da sve puca pod tvojom štiklom,da isijavaš samo sreću. Mnogi su posustali sputavajući sebe zbog tuđih mišljenja. Smej se glasno,pleši,ljubi,da čaršija prepričava!

Autor: Sanja Đurđević

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *