Čitamo: „Živeti u svetlosti“ – Shakti Gawain

Razmišljate o promenama u životu, uvođenju novih navika, razumevanju unutrašnjeg i spoljašnjeg sveta? Onda vam ova knjiga može u potpunosti izmeniti pravac u kojem se trenutno krećete. Ako želite da se upustite u nove duhovne pobede onda je ovaj priručnik odličan alat!

Praktičan vodič za razvijanje intuicije i kreativnosti, uspešne odnose sa ljudima, otkrivanje idklanjanje ograničavajućih uverenja o finansijama, sreći i zdravlju. Naučićete kako da poverujete sopstvenoj stvaralačkoj snazi i sve vežbe o meditacijama i afirmacijama koje učite u knjizi primenite, jer je misija ove knjige je živeti u svetlosti.

Jedna od uticajnijih spisateljica iz oblasti ličnog razvoja Shakti Gawain rođena kao Carol Louisa Gawain, prodala je svoju knjigu “Živeti u svetlosti” u 10 miliona primeraka. Samo godinu dana posle izdavanja, prevedena je na pet jezika. Oduvek je imala žarku želju da razume Univerzum i donosi odluku da razume život na jedan drugačiji način, traga za istinom. Diplomirala je Likovnu umetnost na Kalifornijskom univerzitetu. Posle diplomiranja putovala je dve godine kroz Aziju i Evropu istraživajući istočnu filozofiju, jogu i meditaciju.

živeti u svetlosti

Vodič ka ličnoj i planetarnoj transformaciji

“Kada uporno potiskujemo i ometamo sopstvenu intuitivnu spoznaju, tražeći autoritet, potvrdu i dozvolu od drugih, mi se odričemo svoje licne snage. Ovo vodi osećanjima bespomoćnosti, praznine, osećaju žrtve; posle izvesnog vremena to prerasta u ljutnju i bes i, ukoliko potisnemo ova osecanja, do depresije i otupelosti. Mozemo jednostavno podleći ovim osecanjima, vodeci umrtvljeni zivot pun ocajanja i umreti. Mogli bismo nadoknaditi ova osećanja bespomoćnosti pokušajima da kontrolišemo ili manipulišemo drugim ljudima i svojim okruženjem. Ili, posle izvesnog vremena, iz nas može prokuljati nekontrolisani bes koji je umnogome preuveličan i iskrivljen usled dugog potiskivanja. Nijedna od ovih alternativa nije bas pozitivna. Pravo resenje bilo bi da naučimo sebe da slušamo i verujemo svojoj unutrašnjoj istini koja do nas dopire kroz intuitivna osećanja. Moramo početi da radimo u skladu sa njima, iako to u prvo vreme moze izgledati riskantno i zastrašujuće, jer vise nećemo ići linijom menjeg otpora, niti raditi ono sto bi trebalo da radimo: da ugađamo drugima, sledimo pravila ili se potčinjavamo autoritetima iz okruženja. Živeti na ovaj način znači rizikovati gubljenje svega čega se grčevito držimo da bi stekli spoljašnji (lažan) osećaj sigurnosti, ali cemo steći integritet, jedinstvo, istinsku moć, kreativnost i pravu sigurnost.” – odlomak iz knjige.

živeti u svetlosti

Knjiga je podeljena u dva dela, prvi deo koji govori o principima – nov način života, intuicija, o duhu i formi, o muškarcima i ženama, o razlici između istoka i zapada. Autorka knjige je inspirisana istočnjačkom duhovnom tradicijom čitajući o Budizmu I Hinduizmu, objašnjava kako i na koji način se povezati sa duhovnom stranom naše ličnosti prepoznavanjem svih osećanja, dopuštanjem rešenju da se transformiše kroz spiritualnu moć u nama. Naučila je da živi srećno a da ne poseduje bukvalno ništa i da je potrebno otisnuti se u nepoznata podrućja kako bi se doživela nova iskustva koja će doprineti upoznavanju naše ličnosti na novom(višem) i spiritualnom nivou. Teme koje se provlače u drugom delu knjige su vezane za usklađivanje principa I života. Kako postati i ostati zadovljan poslom, finansijskim stanjem, šta je sreća, zdravlje, kako pronaći zadovoljstvo u svakodnevnici.

Verujem da kada sledimo svoj unutrašnji glas i delujemo u skladu sa njim, sve što se dešava ispadne kao najbolje za nas, ali i čitav Univerzum. Svi odgovori su nama samima. Moramo naučiti da osluškujemo, upoznamo, verujemo, potrebno je pronaći svetlost koja nam može obasjati put ka ličnoj transformaciji. Knjiga vam neće promeniti život, kao ni bilo koja druga iz oblasti ličnog razvoja, ako sedite i čekate! Odličan je priručnik za one proaktivne ljude koji su željni novih iskustava i spoznaja o tome ko smo mi zasta.

Autor: Jelena Vučković

 

Spisak najpoznatijih knjiga autorke Shati Gawain:

 • Creative Visualization (1978)
 • Living in the Light: A Guide to Personal and Planetary Transformation(1985)
 • Developing Intuition: Practical Guidance for Daily Life(1987)
 • Contacting Your Inner Guide: Step-By-Step Guided Meditations Designed to Help You Make Choices That Are Right for You(1989)
 • Awakening: A Daily Guide to Conscious Living(1991)
 • Meditations: Creative Visualization and Meditation Exercises to Enrich Your Life(1992)
 • The Path of Transformation: How Healing Ourselves Can Change the World(1993)
 • The Four Levels of Healing: A Guide to Balancing the Spiritual, Mental, Emotional, and Physical Aspects of Life(1996)
 • Creative Visualization Meditations(1996)
 • Creating True Prosperity(1997)
 • Creative Visualization and Transformation(1997)
 • Create Your Own Affirmations: A Creative Visualization Kit(2003)
 • Living in the Light: Follow Your Inner Guidance to Create a New Life and a New World(2011)

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...