Čitamo: “Žig smrti” – triler koji ćete pamtiti

Čitamo: “Žig smrti” – triler koji ćete pamtiti

Serijala koji su žanrovski trileri ima baš mnogo. Neke od njih sam čitala, neke nisam. Znam je da je autor odradio dobar posao ako me prva knjiga u serijalu zainteresuje dovoljno da pročitam i ostale. „Žig smrti” je prva knjiga u serijalu o inspektoru Robertu Hanter.

Ne samo da je pisac uspeo da me zainteresuje za serijal, nego sam poželela da pred sobom imam sve knjige i da odmah krenem sa čitanjem.

Robert Hanter je od onih inspektora kakve volim. Nije stvoren na osnovu stereotipa o tome kako agenti, inspektori i detektivi izgledaju, nego ima jedinstven karakter. Robert dobija novog partnera i stari slučaj. Ubica koji se nameračio ne samo na svoje žrtve i Odeljenje za ubistva grada Los Anđelesa, nego i na samog Hantera se vratio. Naš junak će zakucati na vrata prošlosti. Pokušaće da reši užasna ubistva koja naizgled nisu povezana nikako, osim žigom kojim ubica obeležava svoje žrtve.

U ovom romanu naići ćete na veoma detaljne i ozbiljne opise ubistava koji ne štede čitaoce. Baš zato moram odmah da kažem da ovo nije triler za svakoga, ali itekako jeste za mene. Knjiga sadrži sve one elemente koje po mom mišljenju pravi triler treba da sadrži. Tu su zanimljiv i nepredvidiv zaplet, dobro izgrađeni likovi i zločini koji su s jedne strane užasni, ali sa druge strane potpuno realni.

Mozgala sam, razmišljala, povezivala i malo se namučila dok sam pokušavala da rešim ovaj slučaj. Nedostajalo je još samo da i ja izvadim belu tablu i krenem da popisujem sve što znamo o zločinima. Lako sam pogodila ko je ubica, ali ono što me je mučilo skoro do samog kraja knjige jeste motiv.

Kris Karter je napisao sjajan uvod u serijal o inspektoru Hanteru. Ovih dana krećem sa čitanjem sledeće knjige „Dželata“. Nadam se da će utisci biti jednako pozitivni kao za „Žig smrti“.

Čitamo: “Žig smrti” – triler koji ćete pamtiti

Autor: Milica Barać

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...