Čitamo: „Za pobedu postoje i drugi načini“ – Jovana Iv

Romantika i sport u književnosti su dve stvari sa kojima se ja ne slažem preterano, pre svega zbog prethodnih negativnih iskustava. Ipak, Jovana mi je svojom knjigom pokazala koliko ove dve teme mogu lepo da se prepliću i da mi drže pažnju od prve do poslednje stranice.

Ovo je priča o Džejn koja je model i Aleksu koji je fudbaler. Oboje su svetski poznati i samim tim pod lupom javnosti. Ovo je knjiga o devojci koja ima sve, ali svejedno želi da testira koliko daleko može da ode u svojim (pogrešnim) izborima i odlukama.

Moram da kažem da ja ni najmanje nisam osuđivala Džejn, ne zato što sam podržavala sve što radi, nego zato što sam se trudila da razumem koliko je stresan život u kojem neko mora da premeri sve što radi, da promisli o svemu što govori, da vodi računa gde ide, sa kim se druži, a sve to zbog straha od osude javnosti.

Potpuno očekivano je da neko ko živi takav život, u jednom trenutku, podlegne nekoj lošoj navici, poroku ili zavisnosti. Džejn podleže želji da pokaže koliko je fatalna i da dokaže sebi kako može da radi sve što poželi bez najmanjih posledica.

U ovoj knjizi posebno mi se dopao prikaz prijateljstva. Džejnine drugarice imaju različito mišljenje o svemu što ona radi, ali je svakako bezrezervno podržavaju i sve vreme stoje uz nju. Mislim da za jednu ženu pravo prijateljstvo predstavlja uzdanicu i oslonac i zato mi je posebno drago što je Jovana to i prikazala.

Opisi utakmica i prvenstva su mi neočekivano prijali. Moram da priznam da sam se osećala kao da sam deo celokupne atmosfere, kao da sam i sama na nekom velikom stadionu i navijam za svoje favorite. Bilo je i neizvesnosti dok sam čekala da vidim ko će dati koji gol, ko prolazi dalje, a za koga se igra završava.

Erotske scene su odmerene i u knjizi su sa razlogom, svaka od njih nam prikazuje koliko se Džejnina ličnost menja i koliko se ona gubi u pokušaju da ostane u koraku sa sopstvenim životom.

Ne postoji tajna koju možemo sakriti ako za nju zna više od jedne osobe i ne postoji mesto gde možemo pobeći od samih sebe.

U ovoj knjizi svega ima taman, ljubavi, izdaje, sporta i prijateljstva.

Preporučujem vam je ne zbog toga što je njena autorka divna, nego zato što je priča realna, zanimljiva, uzbudljiva i poučna. Sve detalje o knjizi i načinima poručivanja možete dobiti od same Jovane na njenom instagram profilu @jovana.iv_

Autor: Milica Barać

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Da li je i on bolestan?

Da li je i on bolestan? Polako se približavamo...

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...

Insulinska rezistencija u trudnoći

Insulinska rezistencija u trudnoći. Insulinska rezistencija je metaboličko stanje...

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici

5 knjiga koje će pomoći svakoj preduzetnici. A slobodno...