Čitamo: „Uzorna kći” – Karin Sloter

Kuća od crvenih cigala je izgorela. Sa njom su izgoreli snovi i uspomene jedne porodice. Rasti Kvin je advokat. Svi njegovi klijenti su optuženi za strašne i nezamislive zločine. On ih i pored toga brani. To nekome smeta. Taj neko mu je zapalio kuću.

Rasti se sa suprugom i ćerkama seli u novi dom koji se nikome od njih ne dopada. Samanta i Šarlot, Rastijeve ćerke, samo žele da se vrate u svoju staru kuću i žive svoj uobičajen život, ali to je nemoguće. Jedne večeri dok je Rasti bio na poslu neko je pokucao na vrata. Šarlot je otvorila i više ništa nije bilo isto. Gama Kvin, Rastijeva supruga, ubijena je pred svojim ćerkama, a devojčice moraju da se bore za sopstveni život.

Od ovog užasnog dana prošlo je 28 godina. Preživeli članovi porodice Kvin nose se sa bolom svako na svoj način. Međutim, njihov ponovo izgrađeni život narušiće nova tragedija, dva ubistva u lokalnoj osnovnoj školi. Šarlot je bila svedok ovog događaja, a Rasti brani ubicu. Sve deluje potpuno jasno, ali stvari često nisu onakve kakvima se čine, a ponekad nas čak i sopstvene oči mogu prevariti.

Knjiga „Uzorna kći” na verodostojan način prikazuje koliko jedna tragedija može da promeni ljude. Autorka fantastično opisuje koliko daleko smo spremni da idemo da bismo zaštitili one koje volimo i koliko ljudski um može prevariti i samog sebe. Dopao mi se način na koji Karin Sloter povezuje delove priče i koliko obraća pažnju na detalje.

Znam da sam ponekad zahtevan čitalac, ali zaista mi smeta kada već nakon prvih nekoliko poglavlja mogu da predvidim sve što će se do kraja desiti. Sa ovom knjigom to definitivno nije bio slučaj. Autorka je ubacila nekoliko potpuno neočekivanih momenata koji ovoj priči daju na težini. Knjigu bih preporučila svim ljubiteljima trilera sa elementima drame ili drame sa elementima trilera.

Autor: Milica Barać

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...