Čitamo: „Upozorenje o sadržaju“ – Nil Gejmen

Kratko upozorenje pre čitanja ovog osvrta

Ukoliko ne volite zbirke priča i pesama u kojima se dešavaju sve moguće i nemoguće situacije, u kojima postoje divni i užasni likovi, u kojima niko ne mari gde se radnja odvija i koje će vas nasmejati, uplašiti i navesti na razmišljanje, sada je pravi trenutak da prestanete da čitate ovaj osvrt.

Kod knjiga koje piše Nil Gejmen obožavam to što se on pre prvog poglavlja uvek obrati nama, čitaocima. U predgovoru knjige „Upozorenje o sadržaju“ on sa nama deli svoje razmišljanje o svim stvarima na koje nas u poslednje vreme upozoravaju i (ne)opravdanosti tolikog upozoravanja.

knjga

Osim toga, ukratko nam objašnjava kako je nastala svaka pesma i priča u ovoj knjizi. Mene su već ova objašnjenja zainteresovala za sadržaj knjige i nisam mogla da dočekam da dođem do prvog poglavlja. Svaka priča i pesma koja se nalazi u ovoj zbirci je jedinstvena i apsolutno nepovezana sa ostalima. Svaka ima svoj svet, svoje likove i poruku koju sa sobom nosi. Neke su smešne, neke su tužne, neke čudne, neke su zastrašujuće, ali sve su fantastične. Nisam mogla da predvidim šta nam je sve Gejmen spremio ovog puta, ali pretpostavila sam da ću uživati u čitanju ove knjige.

Sve priče i pesme su pisane za različite zbirke, sajtove i časopise, u čast različitim ljudima i događajima, osim poslednje koja je napisana samo za ovu knjigu. Najdraža priča mi je ona koja govori o popularnom televizijskom junaku Doktoru Who. Osim Doktora u knjizi se pojavljuju još neki poznati stvarni i nestvarni junaci. Uživala sam svaki put kada bih ugledala njihova imena, a posle i prateći ih u novim i neočekivanim pustolovinama.

knjga

Čitajući ovu knjigu, lako sam se prebacivala iz sveta u svet, iz bajki u poeziju, iz misterija u istoriju. Ovo je knjiga koju bih preporučila onima koji se ne boje neobičnog, onima koji vole da maštaju i onima koji ne mogu da zamisle dan bez kreativnosti. Ne mogu vam obećati da će vam se dopasti sve pesme i priče, ali vam mogu reći da ćete sigurno uživati u celokupnoj avanturi i putovanju kroz Gejmenove svetove.

* Pre čitanja ove knjige posavetujte se sa svojim bibliotekarom, prodavcem u knjižari ili drugim knjigoljupcima.

Autor: Milica Barać

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...