Čitamo: „Sedam smrti Ivlin Hardkasl“ – Stjuart Terton

Knjiga „Sedam smrti Ivlin Hardkasl” jedna je od knjiga koju sam već duže vreme želela da pročitam. Ova knjiga se može svrstati u trilere i misterije, moje najdraže književne žanrove.

Kao što svi znamo, skoro svaka dobra književna misterija u sebi sadrži ubistvo, pa tako ni ova nije izuzetak. Jedan čovek ima osam dana da reši ubistvo. Samo što su tih osam dana ustvari jedan koji se ponavlja, a naš junak se svakog dana budi u drugom telu, ali sa istim ciljem – otkriti ko je ubio Ivlin Hardkasl.

Na početku čitanja mi je trebalo malo vremena da se prilagodim načinu pisanja i promeni perspektiva iz kojih nam se glavni junak obraća. Već nakon nekoliko poglavlja priča mi se dopala, pogotovo zato što nisam uspela da rešim sve misterije koje ova knjiga krije pre nego što sam došla do poslednjih strana. Radnja mi je držala pažnju i navela me da u potpunosti uposlim svoje male sive ćelije kako bih sve povezala i pratila našeg glavnog junaka dok rešava misteriju.

U knjizi ima nekih očekivanih, ali i dosta neočekivanih trenutaka. Jedina zamerka koju imam je to što na kraju nisam dobila odgovore na sva pitanja koja se kroz knjigu provlače, a verujem da bi neki od tih odgovora učinili ovu knjigu još boljom.

Bez obzira na to, drago mi je što je autor uspeo da dočara atmosferu uštogljenog društva u kojem se javno svi pretvaraju, a čim se vrata zatvore, počinju ogovaranja, intrige i svađe. Osim loših strana grupe u kojoj se glavni junak našao, Stjuart Terton predstavlja i onu drugu stranu, likove koji se izdvajaju iz mase i koji ne žele da budu deo „trulog” visokog društva. Priča svakog lika je pažljivo osmišljena i u nekom trenutku postaje delić slagalice koju glavni junak treba da sklopi ako želi da otkrije ko je to odlučio da ubije gospođicu Hardkasl.

Dok budete čitali ovu knjigu, obratite pažnju na sve likove, razgovore i susrete, čak iako vam deluju potpuno beznačajno, jer je moguće da se baš u nekoj od tih sitnica kriju odgovori koje tražimo kroz knjigu.

Autor: Milica Barać

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...