Čitamo: “Platićeš mi” – Tereza Driskol

 Čitamo: “Platićeš mi” – Tereza Driskol

Čitamo: “Platićeš mi” – Tereza Driskol:  Triler po triler i stigoh da se upoznam i sa pisanjem Tereze Driskol. Sreda je sasvim običan dan za većinu ljudi. Za Alis sreda znači da će se nešto loše desiti njoj ili njenim najdražima. Mlada novinarka postaje meta progonitelja i njen život se iz korena menja. Više nigde nije sigurna, ne postoje dovoljno jaka vrata i dovoljno sigurne brave da bi se ona osećala opušteno.

citamo-platices-mi-teresa-driskol

Radnju pratmo iz tri perspektive i dva vremenska toka. Ovo je nešto što volim kod trilera i kako mi pisci uglavnom bolje drže pažnju. Posebno mi je zanimljivo kada imamo i perspektivu počinioca zločina, jer to uvek dodaje određenu napetost i otvara još prostora za mozganje. Likovi su lepo približeni čitaocima, imamo jasan uvid u njihovo razmišljanje i ponašanje. Tereza Driskol pokušava da nas navede na pogrešne tragove, ali to kod mene kao iskusnog čitaoca trilera nije upalilo ovog puta. Slučaj sam rešila dosta brzo, ali mi je knjiga svakako držala pažnju do samog kraja.

knjiga-platices-mi-masina-za-kucanje

Autorka gradi napetu atmosferu i veoma uverljivo predstavlja Alisinu uznemirenost i strah. Tema kojom se roman bavi je nažalost uvek aktuelna i nikada nije dosta govoriti o njoj – ugroženost novinara koja se često završava fatalnim ishodom. Verovatno je tema i prvi razlog zašto sam poželela da čitam ovu knjigu. Uvek mi je bilo strašno kada pročitam ili čujem da su nekom novinaru pretili ili ga uznemiravali, a da veći deo javnosti na to gleda kao da se ništa nije desilo.

knjiga-kafa-platices-mi-teresa-driskol

Sve u svemu, mislim da je ova knjiga vredna pažnje, i zbog teme i zbog autorkine veštine da nas drži u neizvesnosti. Nije klasičan triler, više je psihološka drama, ali je upraavo to i čini boljim štivom za čitaoce.

Jeste li do sada čitali neku knjugu Tereze Driskol?

Čitamo: “Platićeš mi” – Tereza Driskol

Autor: Milica Barać

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...