Čitamo: „Pisma iz Srbije“ – Bojan Ljubenović

U ovom pismu ću vam pisati o knjizi koju svaki Srbin treba da pročita. A ni stranci ne treba da je zaobiđu. „Pisma iz Srbije“ govore o svim temama koje se (ne) tiču jednog stanovnika Srbije. Korupcija, demokratija, izbori, odnosi sa susednim državama, proslave, sahrane i sve ostalo što vam može pasti na pamet.

Bojan Ljubenović piše satiričnim jezikom, navodi nas da se smejemo onome što je pomalo i za plakanje i predstavlja nam Srbiju i prosečnog Srbina iz svakog ugla. Sve ovo on piše iz perspektive stranca koji boravi u Srbiji.

Na dosta mesta sam se nasmejala jer sam se podsetila da su me i samu prijatelji iz inostranstva zapitkivali o nekim apsurdima koje pisac navodi, kao i o načinima ponašanja na koje se nailazi samo na Balkanu.

Meni je inače fascinatno kako mi kao narod uvek uspevamo da zadržimo određenu dozu optimizma i kako nam nikada ne manjka razloga za veselje i smeh. Mislim da je Ljubenović savršeno uspeo da obuhvati mentalitet Srba i da nam ukaže na sve naše mane i vrline.

Pisma možete čitati redom, a i ne morate, jer svakako ni u Srbiji reda nema. Ovu knjigu možete pokloniti prijateljima, neprijateljima, familiji i kumovima, jer će se sigurno i oni sami pronaći u njoj.

pisma-iz-srbije

Došlo je vreme da završavam ovo pismo. Nosim ga u poštu u nadi da će zaista i stići do vas, jer sa srpskom poštom se nikada ne zna.

Do sledećeg puta

vaša Milica

Autor: Milica Barać

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

5 najboljih vežbi za povećanje gluteusa

5 najboljih vežbi za povećanje gluteusa. Vežbe za povećanje...

Pogačice od ovsenih pahuljica i palente

Pogačice od ovsenih pahuljica i palente. Brzo, lako i...

1 rečenica i 6 reči: Šta bi bilo kad bi bilo

1 rečenica i 6 reči: Šta bi bilo kad...

Ulicom se širio miris jorgovana

Ulicom se širio miris jorgovana. Srela sam je danas....