Čitamo: “Od i ledeni divovi” – Nil Gejmen

Čitamo: “Od i ledeni divovi” – Nil Gejmen

Ova simpatična knjižica mi je još jednom potvrdila da sa Gejmenom nikad nema greške. Knjiga je namenjena deci, ali sam sigurna da će i odraslima prijati da je pročitaju. Od je dečak koji se ne uklapa u sredinu iz koje potiče.

Ovaj simpatični dečak me je pomalo podsetio na  Štucka iz „Kako da trenirate svog zmaja”, čiju priču isto obožavam. Kada ode od kuće, Od će pronaći avanturu kakvu nije mogao da zamisli. Čim u priči imamo životinje koje pričaju, ona ne može biti loša. A kada se otkrije da su te životinje u stvari prerušeni bogovi, ona postaje još bolja.

Volim Gejmenove svetove i divim se njegovom umeću da priče lako prebaci u neki drugi univerzum i neko drugo vreme, koje nam tako savršeno dočara da i sami poželimo da se nađemo unutar stranica knjige. Ilustracije Krisa Ridla su standardno fantastične i samo doprinose uživanju u priči.

Od je divan dečak koji je spreman da pomogne drugima, iako on sam ima mnogo nedaća koje ga muče. Dopalo mi se što Gejmen još jednom pokazuje kako i onda kada je nama teško, treba da mislimo na druge i kako ćemo možda baš na putu pomaganja drugima, pronaći rešenje i za svoje probleme.

Ukoliko volite mitologiju ili želite da svoje mališane upoznate sa osnovama nordijske mitologije, Od je pravi odabir za vas. Gejmenove knjige razvijaju maštu, kako kod dece, tako i kod odraslih i zato ih treba čitati redovno.

Čitamo: “Od i ledeni divovi” – Nil Gejmen

Autor: Milica Barać

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa....

Da li je i on bolestan?

Da li je i on bolestan? Polako se približavamo...

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...

Insulinska rezistencija u trudnoći

Insulinska rezistencija u trudnoći. Insulinska rezistencija je metaboličko stanje...