Čitamo: Kuća pored mora – Luiza Daglas

Čitamo: Kuća pored mora – Luiza Daglas. Iza divnih korica ove knjige, krije se jedna zanimljiva i kompleksna priča. Idi i Džo su godinama razvedeni. Ponovo će ih ujediniti testament njegove majke u kojem im ostavlja vilu na Siciliji. Za Idi ovo je prvi odlazak u vilu o kojoj je toliko slušala, dok je za Džoa ovo povratak u kuću u kojoj je proveo dobar deo detinjstva.

knjiga-kuca-pored-mora

Čitamo: Kuća pored mora – Luiza Daglas

Priča koju pratimo je sloj​​evita. S jedne strane Idi i Džo pokušavaju da razumeju malu lokalnu zajednicu u koju dolaze. S druge strane pokušavaju da razumeju jedno drugo nakon 10 godina razdvojenosti.  Knjiga u sebi sadrži brojne žanrove – od porodične drame do misterije. Iako sam na početku pomislila kako mi se možda neće dopasti ovo mešanje žanrova, na kraju mi je baš prijalo. Autorka je veoma prirodno iskombinovala dešavanja i stvorila jedinstvenu atmosferu u svom romanu. Ono što mi je definitivno najviše prijalo jesu opisi Sicilije i misteriozne vile u kojoj naši junaci borave.

Kuća pored mora” je priča koja govori o tome kako se ljudi nose sa gubitkom. Ovo je roman o porodici, o praštanju i borbi za ono što nam je drago. Imala sam nekoliko sitnih zamerki za neka dešavanja u romanu, ali mi je celokupan utisak nakon čitanja veoma pozitivan. Iskreno govoreći, od knjige sam dobila i neke pouke koje nisam očekivala i koje su me prijatno iznenadile.

citamo-knjiga

Preporučila bih vam da je čitate na moru, ali ne na plaži. Čitajte je u nekoj skrivenoj sobici iz koje pogled pada direktno na talase, uz čašu vina i neku divnu italijansku muziku. 

Autor: Milica Barać

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje – satovi i slušalice od sada drastično povoljniji

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje –...

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini. Život u...