Čitamo: „Jutarnja zvezda” – Vladimir Vujinović

Mediji izveštavaju da Beograd više nije toliko siguran. U gradu su ubijene tri devojke i svi dokazi upućuju na to da je zločine počinio serijski ubica. U srpskoj policiji postoji jedan detektiv koji je stručnjak za ovakve slučajeve i koji je svoje znanje usavršio obukom na FBI Nacionalnoj akademiji. Njegovo ima je Filip Vujić i on nije tipični policajac. Upućen je u psihologiju i religiju, dve stvari koje su mu neophodne kako bi rešio slučaj koji se našao pred njim. Filip i njegov tim pred sobom imaju težak zadatak, pošto je ubica neko ko se u isto vreme razume u tehnologiju i religiju, neko ko pažljivo motri rad policije i svoje potencijalne žrtve, a koga niko ne primećuje.

Dopada mi se što se u knjizi verno opisuje kako to zaista izgleda rad na rešavanju jednog policijskog slučaja. Vujinović Filipovu potragu za serijskim ubicom ne opisuje kao stalnu akciju u kojoj glavni junak bez imalo muke dolazi do podataka i rešenja, već kao veoma posvećen trud i rad, odricanje i stalno razmišljanje o istrazi. Osumnjičenih ima nekoliko, potencijalnih žrtava ima previše, a vremena nikada dovoljno.

Pretpostavljala sam ko je ubica u ovoj knjizi, ali to nimalo nije umanjilo moju želju da nastavim sa čitanjem i otkrijem razloge zbog kojih je naš negativac postao takav kakav jeste. Osim toga, u knjizi postoji i nekoliko momenata koji su za mene bili neočekivani i koji su doprineli efektnosti priče i naveli me da brže listam stranice kako bih što pre sve otkrila. Jako mi se dopalo što sam kroz ovu knjigu dosta toga naučila. Autor nam na jednostavan, ali zanimljiv način objašnjava neke religijske pojmove i astronomske pojave i događaje. Subjektivno ću priznati da su mi veoma dragi delovi u kojima se spominje mesto odakle potiče Filipova majka, pošto je to ujedno i moj rodni grad.

Radnju u knjizi je lako pratiti, svi delovi su lepo povezani u smislenu celinu koja nam na kraju daje rasplet dostojan svetski poznatih trilera. Ako odlučite da pročitate ovu knjigu, obratite pažnju na detalje i sitnice, jer upravo u njima se kriju rešenja svih misterija.

Autor: Milica Barać

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...